Son zamanlarda yükselen akaryakıt fiyatlarına karşı yüzlerce kişi Kolombiya'nın çeşitli şehirlerinde bir araya geldi. Nakliyeciler sendikası üyeleri ve sürücüler, Bogota başta olmak üzere Medellin, Bucaramanga ve Floridablanca gibi şehirlerde ana caddelerin trafiğe kapanmasına sebep oldu ve yüksek akaryakıt fiyatlarına tepki olarak korna çaldı. 

Bogota'da bulunan 7. cadde üzerinde bulunan birçok araç ve motosiklet sürücüsü, Ulaştırma Bakanlığı'na doğru yürüyüşe geçerek hükümetten müzakere yapma talebinde bulundu. 

Sonra, motosiklet ve araçlarını kullanan büyük gruplar olaylara devam etti, ancak herhangi bir olay olmadı.
Kolombiya Truck Drivers Association (ACC) Başkanı ve United Transport Chamber Başkanı Alfonso Medrano, gazetecilere yaptığı açıklamada, dizel fiyatlarının daha da yükseleceğini söyleyerek, hükümetle müzakere edilmediği takdirde eylemlerini artıracaklarını belirtti. 

Maliye Bakanı Ricardo Bonilla, dizel fiyatlarının yükselmeyeceğini dile getirerek, "Hükümet, dizel fiyatlarını artırmıyor ve bu yıl artırmayı düşünmüyor. Dizel fiyatlarının artacağına dair iddialar doğru değil. Kamyonecilerin grev tehdit etmek için hiçbir sebep yok." şeklinde konuştu. 

Kolombiya'nın Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda Senatör Maria Fernanda Cabal'a tepki gösterdi ve "O, aşırı milliyetçi şoförleri kışkırtarak yolların kapatılmasını talep ediyor, bu hükümetin başına Şili'nin eski sosyalist Devlet Başkanı Salvador Allende'ye yapılanlar gibi bir şey gelmesini istiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Donald Trump ve Kamala Harris, 10 Eylül'de Canlı Yayında Tartışacak Donald Trump ve Kamala Harris, 10 Eylül'de Canlı Yayında Tartışacak

Yetkililer, gösterilerin genellikle sorunsuz tamamlandığını ve bazı protestocuların polis ile kısa süreli gerilimler yaşadığını bildirdi.
Ülkenin benzin ve mazot fiyatları son birkaç ayda birkaç defa artış gösterdikçe, bir galon mazot ortalama 3 dolar civarında olan ülkede, hükümetin akaryakıt sübvansiyonlarını azaltması nedeniyle mazot ve benzin fiyatları birkaç defa yükseldi.