1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail’den Lübnan’a “Önleyici Saldırı”: Netanyahu’dan Misilleme Mesajı

İsrail’den Lübnan’a “Önleyici Saldırı”: Netanyahu’dan Misilleme Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu sabah Lübnan’a yönelik gerçekleştirilen operasyon sonrası yaptığı açıklamada, İsrail’in güvenliğini tehdit edenlere karşı sert bir mesaj verdi. Netanyahu, “Kim bize zarar verirse biz de ona veririz.” sözleriyle, İsrail’in misilleme hakkını saklı tuttuğunu belirtti.

Tel Aviv’de gerçekleştirilen Güvenlik Kabinesi toplantısında konuşan Netanyahu, İsrail’in Hizbullah’a karşı düzenlediği “önleyici saldırı” hakkında detaylar verdi. Hizbullah’ın İsrail’e yönelik saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu öne süren Netanyahu, bu tehdidi ortadan kaldırmak için İsrail ordusuna gerekli talimatları verdiklerini ifade etti.

Netanyahu’nun açıklamalarında, İsrail ordusunun saldırıda Hizbullah’a ait “binlerce roketi” imha ettiği bilgisi de yer aldı. İsrail halkına ordunun talimatlarına uymaları çağrısında bulunan Netanyahu, İsrail’in güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı tereddütsüz harekete geçeceklerini vurguladı.

İsrail ordusu, sabahın erken saatlerinde Lübnan’da Hizbullah’a yönelik “önleyici bir saldırı” başlattığını duyurmuştu. Bu saldırının, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik olası bir saldırısını engellemek amacıyla gerçekleştirildiği belirtilmişti.

Öte yandan Hizbullah, 30 Temmuz’da Lübnan’da üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’e düzenlenen suikastın ardından misilleme amacıyla saldırı başlattığını açıklamıştı. Bu gelişmeler, bölgede gerilimin daha da tırmanmasına neden oldu.

İsrail’den Lübnan’a “Önleyici Saldırı”: Netanyahu’dan Misilleme Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!