1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. İstanbul’da Dev Operasyon: İki Suç Örgütüne Darbe, 29 Gözaltı

İstanbul’da Dev Operasyon: İki Suç Örgütüne Darbe, 29 Gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yaptığı açıklamaya göre, İstanbul’da faaliyet gösteren ve birbirleriyle husumetli olan iki organize suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. “Kuyu-23 Operasyonu” olarak adlandırılan bu operasyon kapsamında, toplamda 29 şüpheli yakalandı.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Operasyonda 2 adet AK-47 uzun namlulu silah, 9 ruhsatsız tabanca, 3 çalıntı motosiklet, eylemlerde kullanılan 1 otomobil, 1 çalıntı otomobil, 4 kar maskesi, 2 çelik yelek ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Ayrıca, suç örgütü üyelerinin 27 Ağustos’ta Bahçelievler’de silahlı çatışmaya girdikleri, bu çatışmada 2 kişinin yaralandığı tespit edildi. Olaydan üç gün sonra, 30 Ağustos’ta yine Bahçelievler’de düzenlenen silahlı saldırıda örgüt üyesi E.K’nin öldüğü ve 1 kişinin yaralandığı belirlendi. Aynı gün Bahçelievler Devlet Hastanesi önünde gerçekleşen başka bir silahlı saldırıda ise 1 polis memuru, 1 jandarma personeli, 1 özel güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaş olmak üzere toplamda 5 kişi yaralandı.

Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polislere teşekkür ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle” dedi.

Operasyon anlarına dair görüntüler de kamuoyuyla paylaşıldı.

İstanbul’da Dev Operasyon: İki Suç Örgütüne Darbe, 29 Gözaltı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!