1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Rusya’dan Ukrayna’ya Yüzlerce İHA ile Saldırı: Enerji Altyapısı Hedefte

Rusya’dan Ukrayna’ya Yüzlerce İHA ile Saldırı: Enerji Altyapısı Hedefte

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya, Ukrayna’ya yüzlerce insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği saldırılarda, ülkenin enerji altyapısını hedef aldı. Bu saldırılar sonucunda en az altı kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Saldırıların ardından Ukrayna genelinde ciddi elektrik kesintileri yaşandı. Ukrayna, Pazar günü yaptığı açıklamada Rusya’nın Kursk bölgesine yönelik bir operasyon başlattığını duyurmuştu.

Pazartesi günü ise Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram üzerinden yayınladığı video mesajında, “Enerji sektöründe ciddi hasarlar meydana geldi. Yenileme çalışmalarına başladık.” ifadesini kullandı. Zelenskiy ayrıca Rusya’nın, Ukrayna’yı 100 füze ve 100 İran yapımı İHA ile vurduğunu belirtti ve Avrupa hava güçlerinden yardım talep etti.

Kiev’de Patlamalar ve Sığınma Arayışı

Başkent Kiev’de hava savunma sistemlerinin devreye girmesiyle patlamalar duyuldu. Kievliler, saldırılardan korunmak amacıyla metro istasyonlarına sığındı. 34 yaşındaki avukat Yulia Voloshyna, “Üç yıldır sürekli stres altındayız. Gerçekten çok korkutucu, ne olacağını asla kestiremiyorsunuz.” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, bu saldırıların Ukrayna’nın savunma sanayisini zayıflatma amacı taşıdığını belirtti. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise Ukrayna ile müzakerelerin şu an için “gündemde olmadığını” söyledi.

Rusya’nın Süregelen Saldırıları

Rusya, 2022 yılında Ukrayna’yı işgal ettiğinden beri ülkenin enerji altyapısını hedef alan birçok saldırı düzenledi. Bu saldırılar, Ukrayna’nın enerji sistemini ciddi ölçüde zayıflattı ve halkı enerji sıkıntısıyla karşı karşıya bıraktı.

Öte yandan, Cumartesi günü Reuters haber ajansında çalışan güvenlik danışmanı Ryan Evans, Ukrayna’da bir otele düzenlenen füze saldırısında hayatını kaybetti. Saldırıda ekibindeki altı kişi de Kramatorsk şehrindeki bir otelde konaklıyordu.

Ukrenergo: Acil Durum Enerji Kesintileri Uygulandı

Kamuya ait enerji tedarikçisi Ukrenergo, enerji sisteminin dengelenmesi için acil durum enerji kesintilerinin uygulandığını duyurdu. Ayrıca tren seferlerinde de ciddi aksamalar yaşandı.

Rusya’dan Ukrayna’ya Yüzlerce İHA ile Saldırı: Enerji Altyapısı Hedefte
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!