Beşiktaş, 29 yaşındaki defans oyuncusu Eric Bailly'i transfer ettiğini duyurdu. Beşiktaş'ın resmi açıklamasına göre, kulüp, Manchester United ile Eric Bailly'nin transferi konusunda anlaşmaya varmıştır. Bu transferle Beşiktaş'ın defans hattı güçlenmiş olacak.

Eric Bailly, futbol kariyerine İspanya'da başladıktan sonra Espanyol ve Villarreal'de forma giydikten sonra 2016'da 38 milyon Euro karşılığında Manchester United'a transfer olmuştu. Kırmızı Şeytanlar'da 6 yıl boyunca görev yaptıktan sonra geçen sezon kiralık olarak Marsilya'ya gitmişti.

Marsilya'da çeşitli sebeplerle 7 maç cezalı ve 6 maç sakatlık nedeniyle görev yapamayan Bailly, sezon boyunca 23 resmi maça çıktı. Fildişi Sahili Milli Takımı'nda da 49 kez forma giyen oyuncunun, Manchester United'dan ayrılıp daha fazla süre alabileceği bir kulübe gitmek istediği ve bu nedenle Beşiktaş'ın teklifini kabul ettiği belirtiliyor.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Dünya ve Paralimpik Rekorunu Kırdı Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Dünya ve Paralimpik Rekorunu Kırdı

Beşiktaş, Eric Bailly'e yeni kulübünde başarılar dilerken, bu transferin takımın gelecek sezon performansına olumlu katkı sağlaması bekleniyor.

Kulüp tarafından 29 yaşındaki oyuncunun transferi resmi olarak duyuruldu. Eric Bailly, futbol kariyerine İspanya'da başladıktan sonra Villarreal ve Espanyol formalarıyla dikkat çekti ve 2016 yılında Manchester United'a yüksek bir transfer ücretiyle transfer oldu. Kırmızı Şeytanlar'da 6 yıl boyunca görev aldıktan sonra, geçen sezon kiralık olarak Fransız kulübü Marsilya'ya gitti.

Marsilya'da yaşadığı sakatlıklar ve cezalar nedeniyle düzenli olarak sahada olamayan Bailly, 23 resmi maça çıkabildi. Fildişi Sahili Milli Takımı'nda da 49 kez forma giyen oyuncu, Manchester United'dan ayrılarak daha fazla süre alabileceği bir kulübe transfer olma isteğiyle Beşiktaş'ın teklifini kabul etti.

Beşiktaş, Eric Bailly'i kadrosuna katarken, defans hattını güçlendirmeyi hedefliyor. Bu transfer, takımın gelecek sezonki performansını olumlu yönde etkileyebilir ve Beşiktaş'ın ulusal ve uluslararası arenadaki rekabetini artırabilir. Kulüp, yeni transferine başarılar dilerken, Eric Bailly'nin Beşiktaş formasıyla önemli katkılar yapması bekleniyor.

Editör: Egemen KEYDAL