1. Haberler
  2. Spor Haberleri
  3. GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı: Yüzde 88 Yerleştirme Oranı ile Yeni Rekor

GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı: Yüzde 88 Yerleştirme Oranı ile Yeni Rekor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk defa kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri için başvuruların sonuçlandığını belirten Bakan Bak, öğrencilerin yurt yerleştirme sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebileceğini ifade etti.

Başvuru Süreci ve Yerleştirme Kriterleri

Yurt başvuruları, 20 Ağustos ile 24 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bakan Bak’ın açıklamasına göre, başvurular 12 farklı kamu kurumu tarafından dijital ortamda analiz edilerek değerlendirilmiştir. Bu süreçte öğrencilerin gelir durumu, akademik başarıları ve sosyal durumları gibi kriterler göz önünde bulundurularak puanlama yapıldı. Yerleştirme işlemleri de bu puanlama sırasına göre tamamlandı.

Yerleştirme Oranında Yeni Rekor

Bakan Bak, yurt kapasitesiyle ilgili olarak, 81 ilde bakanlığa bağlı 857 yurt binasında 987 bin kişilik kapasitenin bulunduğunu ifade etti. Yerleştirme sürecinin ilk aşamasında yüzde 88’lik bir oranla yeni bir rekora imza atıldığını belirtti. Önümüzdeki günlerde bu oranın daha da artması bekleniyor.

Bu açıklamalarla birlikte, GSB yurtlarına başvuru yapan öğrencilerin yerleştirme sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilecekleri duyuruldu.

GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı: Yüzde 88 Yerleştirme Oranı ile Yeni Rekor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!