1. Haberler
  2. Spor Haberleri
  3. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Dünya ve Paralimpik Rekorunu Kırdı

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Dünya ve Paralimpik Rekorunu Kırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ağustos 2024 tarihinde Paris’te düzenlenen 2024 Paralimpik Oyunları’nda milli para okçumuz Öznur Cüre Girdi, kadınlar makaralı yay sıralama atışlarında hem dünya hem de paralimpik oyunları rekorunu kırarak büyük bir başarıya imza attı.

Rekor Kırdı ve Birinci Oldu

Paris’teki Invalides bölgesinde yapılan para okçuluk müsabakalarında, Öznur Cüre Girdi toplamda 704 puan toplayarak dünya ve paralimpik rekorlarını kırdı ve birinci oldu. Öznur’un bu mükemmel başarısı, önceki dünya rekorunu 698 puanla elinde bulunduran Büyük Britanyalı sporcu Phoebe Paterson Pine’yi ve paralimpik rekorunu 694 puanla Tokyo 2020’de aynı ülkeden Jessica Stretton’ı geçmesini sağladı.

Öznur’un yanı sıra, diğer milli sporcu Sevgi Yorulmaz 634 puanla 27’nci oldu. Bu sonuçla Sevgi, son 32 turunda Fransız sporcu Julie Rigault Chupin’le karşılaşacak.

Kadınlar bireysel W1’de Nil Mısır 9’uncu, erkekler bireysel W1’de Bahattin Hekimoğlu 2’nci, Yiğit Caner Aydın 8’inci, erkekler klasik yayda ise Sadık Savaş 4’üncü ve Yavuz Papağan 18’inci oldu. Bahattin Hekimoğlu, doğrudan çeyrek finale yükseldi, Yiğit Caner Aydın ise son 16 turunda 1 Eylül’de Güney Afrika’dan Shaun Anderson’la karşılaşacak. Nil Mısır, kadınlar bireysel W1’de 31 Ağustos’ta İtalya’dan Asia Pelizzari’yle karşılaşacak.

Erkekler klasik yayda, Sadık Savaş son 32 turunda 4 Eylül’de Brezilya’dan Luciano Rezende’yle, Yavuz Papağan ise Slovenya’dan Dejan Fabcic’le mücadele edecek.

Bu önemli başarı, Türkiye’nin paralimpik sporlarındaki yükselen performansını ve sporcularımızın uluslararası arenadaki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Dünya ve Paralimpik Rekorunu Kırdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!