Diyarbakır'da Kayıp 8 Yaşındaki Narin'in Amcası Gözaltına Alındı Diyarbakır'da Kayıp 8 Yaşındaki Narin'in Amcası Gözaltına Alındı

Aydın'daki KYK yurdundaki asansör faciasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın ölümünden bir hafta önce yine aynı yurttaki asansörde mahsur kaldığı ortaya çıktı. Babası Akın Ertaş, Zeren'in annesine geçen hafta asansörde kaldığını söylediğini belirtti. Zeren'in 9 Temmuz'da sosyal medya hesabından "sadece ölüler görür" yazılı bir asansör fotoğrafı paylaştığı da biliniyor.Zeren Ertaş, Faciadan Bir Hafta Önce Yine Asansörde Mahsur Kaldı (1)Yaşanan bu feci olay sonucunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yurt müdürü E.Ç. açığa alındı. Ayrıca, olayla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor ve incelemeler neticesinde ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacak.

Kazanın yaşandığı yurt ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma ekipleri tarafından trafik denetimi yapıldı ve TOMA yurdun kapısında hazır bekletildi.

Olayı protesto etmek isteyen öğrenciler, izinleri olmadığı gerekçesiyle yürüyüş yapamayınca oturma eylemi başlattı. Öğrenciler, dövizler taşıyarak "Kader değil ihmal", "İhmale karşı omuz omuza", "ölmeye değil okumaya geldik" ve "sessiz kalma" gibi sloganlarla tepkilerini dile getirdi.

Editör: Kader GÜL