1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. ABD’de Lisede Silahlı Saldırı: 4 Ölü, 14 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında

ABD’de Lisede Silahlı Saldırı: 4 Ölü, 14 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Georgia eyaletinde bir lisede meydana gelen silahlı saldırıda dört kişi hayatını kaybetti, dokuz kişi ise yaralandı. Saldırının şüphelisi olarak 14 yaşındaki bir öğrenci gözaltına alındı.

Saldırının Detayları

Georgia Soruşturma Bürosu, Barrow County’deki Apalachee Lisesi’nde gerçekleşen saldırıda iki öğrenci ve iki öğretmenin öldüğünü bildirdi. Şüpheli, aynı okulda öğrenci olan 14 yaşındaki Colt Gray olarak tanımlandı ve yetişkin hukukuna göre yargılanacağı açıklandı.

FBI’ın Önceden Bilgilendirilmiş Olması

FBI, Mayıs 2023’te şüphelinin evine giderek tehditlerle ilgili araştırma yapmış ve şüpheli ile babasıyla görüşmüştü. Evde av silahlarının bulunduğu belirtilse de, şüphelinin bu silahlara denetimsiz erişiminin olmadığı ifade edildi.

Saldırı, sabah saat 10.20’de (TSİ 16.20) bildirildi. Bölge Şerifi Jud Smith, polislerin dakikalar içinde olay yerine ulaştığını ve saldırganın teslim olduğunu söyledi. Saldırgan, yere yatarak teslim oldu ve gözaltına alındı. Okul hızla kapatıldı ve öğrenciler, ailelerine teslim edilmeden önce yakındaki bir futbol stadyumuna götürüldü.

Saldırının sınıfında bulunan Lyela Sayarath, şüphelinin cebir dersinin başında sınıftan çıktığını ve geri döndüğünde kapının otomatik olarak kilitlendiğini anlattı. Daha sonra, saldırganın yan sınıfa gidip oradaki öğrencilere ateş etmeye başladığı belirtildi. Lise öğrencisi Alexsandra Romero, birinin içeri girip onlara aşağı inmelerini söylediğini ifade etti. Saldırı sırasında ellerinin titrediğini ve herkesin panik içinde olduğunu anlattı.

Georgia Valisi Brian Kemp, öğrencilerin güvenliğini sağlamak için tüm devlet kaynaklarının seferber edileceğini açıkladı. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ebeveynlerin çocuklarının güvenliğinden endişe duymalarının korkutucu olduğunu belirterek, durumun değişmesi gerektiğini ifade etti. Cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump ise sosyal medya üzerinden, “Çocuklar, hasta ve dengesiz bir kişi tarafından çok erken yaşta aramızdan alındı” şeklinde bir mesaj paylaştı.

ABD’de Lisede Silahlı Saldırı: 4 Ölü, 14 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!