Iğdır'da Okul Müdür Yardımcısı Otel Odasında Ölü Bulundu Iğdır'da Okul Müdür Yardımcısı Otel Odasında Ölü Bulundu

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Vişne Caddesi'nde yaşanan dolandırıcılık olayında, bir tekstil mağazası mağdur oldu. Olay, 'el falı bakma' bahanesiyle gerçekleşti. Dolandırıcı kadın şüpheli, işyeri sahibini kandırmak için mağazaya girerek fal bakma iddiasında bulundu. İddiaya göre, mağdurun parasının yerini öğrenen şüpheli, 3 bin 600 doları çalarak kayıplara karıştı. Güvenlik kameraları şüpheliyi dükkan içinde kaydettiği için polis ekipleri soruşturma başlattı.

Dolandırıcının taktiği, kelime oyunları ve ikna kabiliyeti üzerine kurulu. Yerel esnaflardan biri olan Talip Çetin, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: 'Kapalı bir kadın aracımın tamir edildiği sırada yanıma yaklaşarak fal bakmak istediğini söyledi. Ardından, iş yerimde büyük bir para olduğunu iddia etti. Dolandırıcının ikna gücü yüksek olduğu için, mağdur olan birçok kişi paranın yerini söylemiş olabilir.'

Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Dolandırıcılık vakalarını önlemek için önlemler alınırken, mağdurlara da destek sağlanıyor.

Bu tür dolandırıcılık vakaları genellikle güvenin istismar edilmesine dayanır. Vatandaşlar, benzer durumlarla karşılaştıklarında derhal polise başvurmalı ve güvenlik önlemlerini artırmalıdır. Bursa'da yaşanan bu olay, yerel topluluğu dikkatli olmaya ve bilinçli hareket etmeye teşvik etmektedir.

Editör: Çetin KEYDAL