Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'ya Karşı Kuzey Irak Harekatında 13 Hedefi İmha Etti

İlk Harekat: Gara, Metina, Hakurk ve Kandil Bölgelerinde PKK'ya Ait 13 Hedef

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyine düzenlediği hava harekatında Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerinde PKK terör örgütüne ait 13 hedefi imha etti. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Kuzey Irak Hava Harekatı: PKK'ya Karşı Devam Eden Operasyonlar

Son hava harekatında, çok sayıda terörist hedefi etkisiz hale getirildi.

13 Hedef, Milli Savunma Bakanlığı Tarafından İmha Edildi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirme amacıyla Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki 13 terörist hedefe 11 Aralık 2023 tarihinde hava harekatları düzenlendi. Bu harekatlar, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda gerçekleştirildi.Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'ya Karşı (1)

Yerli Mühimmat Kullanılarak Başarılı Harekat

İcra edilen harekatlarda, yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonlarla ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin azim ve kararlılığıyla, teröristlerin bulunduğu mağara, sığınak, barınak ve depolar da imha edildi.

Donald Trump ve Kamala Harris, 10 Eylül'de Canlı Yayında Tartışacak Donald Trump ve Kamala Harris, 10 Eylül'de Canlı Yayında Tartışacak

Önlemler Alındı: Sivil, Dost ve Çevre Zarar Görmeyecek

Harekatlar sırasında, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Kader GÜL