Edirne'deki 54. Mekanize Piyade Tugayı Süloğlu Karakolu Yardımcı Hava Bölüğü 2. Merkez Komutanlığı'nda devir teslim faaliyeti sırasında meydana gelen acı olayda, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Özler şehit düştü. Birlik garajı bölgesinde zırhlı aracın geri manevrası sırasında yaşanan kazada vatan için görevini yerine getirirken hayatını kaybeden kahraman Astsubay Mehmet Özler, vatan toprağına teslim edilmek üzere memleketi Çankırı'ya gönderildi.

Şehit Özler için Çankırı'da düzenlenen cenaze töreni, tüm vatanseverlerin yüreklerini burktu. Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu, askeri erkan, kent protokolü ve ailesinin katıldığı törende, şehidin naaşı vatan için verdiği kutsal mücadeleye tanıklık etmiş olan bir neslin gözlerini yaşarttı.

Cenaze töreninin başlamadan önce şehidin eşi Mihriban Özler ve iki çocuğu, Türk bayrağına sarılı naaşına sarılarak son kez veda etti. Gözyaşları içinde yaşanan bu dokunaklı anlar, vatan sevgisi ve fedakarlığın en yüce örneğini simgeliyordu. Astsubay Mehmet Özler, ailesine bıraktığı güçlü ve kahramanca mirasla daima hatırlanacak, vatanına olan bağlılığıyla örnek bir şehit olarak anılacaktı.

Cenaze namazının ardından, Türk milletinin duaları ve vefa dolu gözyaşları eşliğinde Şehit Astsubay Mehmet Özler'in naaşı Çankırı merkeze bağlı Alıca köyüne gönderildi. Alıca köyündeki şehitlikte toprağa verilen kahraman şehidimiz, vatanı için canını feda eden bir evladın sonsuz huzuruna kavuştu.

Konya'da Polislere Silahlı Saldırı: 2 Polis Yaralandı Konya'da Polislere Silahlı Saldırı: 2 Polis Yaralandı

Türk milleti, Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Özler'in aziz hatırasını sonsuza dek yaşatacak ve onun fedakarlığına olan minnet ve şükran duygularını her zaman kalbinde taşıyacaktı. Kahraman askerimiz, vatan için gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizle birlikte, Türk milletinin kalbinde sonsuz birer kahraman olarak yaşayacaktı. Onların aziz hatıraları, vatan ve millet sevgisinin hiç solmayan bir güneşi gibi gelecek nesillere aktarılacak ve vatan savunmasında en üstün fedakarlıkları gösteren kahramanların adı daima yaşayacaktı.

Ruhun şad olsun kahraman şehidimiz Mehmet Özler, senin gibi vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Mekanın cennet olsun, Türk milleti seni asla unutmayacak!

Editör: Çetin KEYDAL