Rusya'dan Ukrayna'ya Yüzlerce İHA ile Saldırı: Enerji Altyapısı Hedefte Rusya'dan Ukrayna'ya Yüzlerce İHA ile Saldırı: Enerji Altyapısı Hedefte

Khanun Tayfunu Sular Altında Bıraktı: Rusya'nın Primorye Bölgesinde 4 Bin 368 Ev Etkilendi

Rusya'nın Primorye bölgesinde meydana gelen Khanun Tayfunu, yıkıcı etkileriyle ülkeyi sarsmaya devam ediyor. Tayfun nedeniyle uzun süren yoğun yağışlar sonucu, 4 bin 368 ev sular altında kaldı. Japonya, Güney Kore ve Tayland'ı etkileyen bu doğal felaket, şimdi de Rusya'nın bu bölgesini vurdu.

Sel ve su baskınları nedeniyle 5 bin 654 arsa ile 7 apartman da suyun altında kaldı ve 28 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Özellikle Ussuriysk ve Vladivostok şehirleri ile Spassk-Dalny kasabası, sel felaketinden en çok etkilenen bölgeler oldu. Ussuriysk'teki sel, son 10 yılın en büyüğü olarak kayıtlara geçti ve şehrin yüzde 35 ila 40'ını etkilediği bildirildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Uzak Doğu'daki bölgeye ekiplerin gönderildiğini ve selin neden olduğu zararları ortadan kaldırmak için yoğun çaba harcandığını duyurdu. Ayrıca, bölgeye insani yardım sağlamak üzere bir uçak gönderilirken, kurtarma operasyonlarının Mil Mi-8 helikopterleri kullanılarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Bakanlık, şu ana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığını ve erken önlemler sayesinde daha büyük hasarların önlendiğini ifade etti.

Editör: Çetin KEYDAL