İsrail-Hamas çatışması, Gazze'deki çocukları vuruyor. Dünya çocukları için acil barış çağrısı. 7 Ekim'den beri devam eden İsrail-Hamas çatışmalarının Gazze'deki çocukları nasıl etkilediğini gösteriyor. Gazze'nin nüfusunun yarısı çocuklardan oluşuyor ve çatışmalarda ölen çocuk sayısı dünya genelindeki son üç yıldaki ortalamanın üzerinde. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, çatışmaların başladığı tarihten bu yana ölen Filistinlilerin yüzde 40'tan fazlası çocuk. Save The Children adlı sivil toplum örgütünün verilerine göre ise sadece üç haftada 3 binden fazla çocuk hayatını kaybetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 3 binden fazla çocuk öldü. Bu saldırılarda 9 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti ve 32 binden fazlası yaralandı. Bu durumda Gazze'de saatte ortalama 5 çocuk hayatını kaybediyor.İsrail-Hamas Savaşı ve Rusya-Ukrayna Çatışması Çocukların Acımasız Gerçeği (1)BM Genel Sekreterliğinin raporlarına göre, 2022'de dünya genelinde 24 ülkede yaşanan çatışmalarda 2 bin 985 çocuk öldü. 2021'de bu sayı 2 bin 515, 2020'de ise 22 ülkede 2 bin 674 olarak kaydedildi.

UNICEF Sözcüsü James Elder, Gazze'deki çocuk ölümlerinden duyduğu endişeyi dile getirerek, Gazze'nin çocuklar için adeta bir mezarlığa döndüğünü ifade etti.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yaşandığı Harkiv bölgesinde de binlerce çocuğun yuvalarına dönemediği belirtiliyor. BM verilerine göre, Ukrayna'da 18 yaş altında 6 milyondan fazla çocuk yaşıyor. Bu çocuklardan 1 milyondan fazlası 5 yaşından küçük.İsrail-Hamas Savaşı ve Rusya-Ukrayna Çatışması Çocukların Acımasız Gerçeği (2)Rusya-Ukrayna Savaşı'nda 10 Eylül 2023'e kadar hayatını kaybeden 9 bin 614 kişiden 544'ü çocuk. Yaralananların 1180'i de çocuklar. Save the Children'ın verilerine göre, her gün ortalama 3 çocuk hayatını kaybediyor ya da yaralanıyor.

İsrail'de Netanyahu'ya Karşı Öfke Büyüyor: On Binlerce Kişi Ateşkes İçin Sokaklarda İsrail'de Netanyahu'ya Karşı Öfke Büyüyor: On Binlerce Kişi Ateşkes İçin Sokaklarda

Ukrayna'nın haziran ayında yayımladığı verilere göre, savaşta 19 bin 501 çocuğun Rusya'ya zorla götürüldüğü belirtiliyor.

Editör: Kader GÜL