İsrail Ordusu Refah'ı Vurdu Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Gazze Şeridi, 83 gün süren çatışmalarda yine kanlı bir saldırıya sahne oldu. İsrail ordusu, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Güney Gazze'deki Refah kentini hedef aldı. İlk belirlemelere göre, saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi de yaralandı.

Tataristan'da Uçak Kazası: 3 Ölü, 1 Yaralı Tataristan'da Uçak Kazası: 3 Ölü, 1 Yaralı

İsrail'in Hedefi: Yerinden Edilmişlerin Sığınağı

İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyindeki yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı bölgeleri hedef almaya devam ediyor. Refah kenti saldırısı, bölgedeki gerilimi artıran bir diğer olay olarak kayda geçti.

Nuseyrat Mülteci Kampı'na Hava Saldırısı

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Nuseyrat Mülteci Kampı'na üç hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda en az 7 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı.

Tanklarla Vurulan Mülteci Kampları

Bureyc ve Megazi mülteci kampları da İsrail tanklarıyla hedef alınıyor. İsrail ordusu, her iki kampa yönelik saldırılarını sürdürüyor. Megazi'deki saldırılarda 5 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze Kentindeki Çatışmalar

Gazze kentinde, İsrail askerleri ile Hamas arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. İki mahallede süren çatışmalar, Hamas'ın Gazze'nin kuzeyindeki son üssünü oluşturuyor. İsrail ordusu, burada üç asker daha kaybetti.

Lübnan Sınırında Gerilim

Lübnan sınırında da gerilim tırmanıyor. Hizbullah, İsrail'e yönelik roket ve silahlı drone saldırılarını arttırırken, İsrail savaş uçakları Hizbullah'a ait tesislere karşı saldırılar düzenliyor.

Uluslararası Çağrılar ve Ateşkes Çabaları

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 84. gününde, barış ve ateşkes çabaları devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaparak bölgede kalıcı bir ateşkes için çaba harcanması gerektiğini belirtti.

Hamas'tan Yeni Açıklama

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, halkın tamamen ve kalıcı olarak savaşa son vermek istediğini ifade etti.

İnsani Kriz Derinleşiyor

Gazze'deki insani durum giderek kötüleşiyor. Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü Thomas White, bölgede açlık tehlikesiyle karşı karşıya olan nüfusun yüzde 40'ının bulunduğunu açıkladı.

Tel Aviv'de Barış Çağrısıyla Gösteri

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Tel Aviv'de yapılan gösteride, barış ve ateşkes talepleri ön plandaydı. İsrailliler, saldırıların durması ve barışın sağlanması çağrısında bulundu.

Editör: Kader GÜL