Kocaeli'nin İzmit ilçesinde özel halk otobüsü şoförü Selçuk Yiğit, bir yolcunun rahatsızlanması üzerine hızlı ve etkili bir müdahalede bulunarak hastaneye yetiştirdi. Olay, 12 Temmuz Çarşamba günü Cumhuriyet Parkı mevkiinde gerçekleşti. Sürücü Selçuk Yiğit, 41 J 0523 plakalı halk otobüsüyle seyir halindeyken kadın yolcunun fenalaştığını fark etti. Hemen otobüsü sağa çeken Yiğit, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Ancak yoğun trafik nedeniyle ambulansın adrese gelmesi zaman alacaktı. Bunun üzerine Yiğit, tereddüt etmeden güzergahını değiştirerek Seka Devlet Hastanesi'ne doğru hareket etti. Yolcuyu sağlık ekiplerine teslim ettikten sonra seferine devam etti.

Diyarbakır'da Kaybolan 8 Yaşındaki Narin Güran'dan 18 Gündür Haber Alınamıyor: Arama Çalışmaları Devam Ediyor Diyarbakır'da Kaybolan 8 Yaşındaki Narin Güran'dan 18 Gündür Haber Alınamıyor: Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Sürücünün bu anları araç içi kamerası tarafından kaydedildi. Güzergahını değiştirip hastaneye giderken yaşanan olaylar saniye saniye kaydedilen görüntülerde görülüyor.

Selçuk Yiğit, 15 yıldır otobüs şoförlüğü yaptığını belirterek, ön tekli sağ koltukta rahatsızlanan bir yolcuyu fark ettiğini söyledi. İlk müdahaleyi yaptıktan sonra yolcunun durumunun kötüleştiğini fark edince ambulansın gelmesini beklemeden hastayı hızlı bir şekilde Seka Devlet Hastanesi'ne götürdüğünü ifade etti. Selçuk Yiğit, otobüs şoförlerinin sürekli olarak sağlık konusunda uyarıldığını ve gereken müdahaleyi yapmalarının beklendiğini belirtti. Yolcuların biraz paniklendiğini ancak önceliklerinin hastanın sağlığı olduğunu vurguladı. Selçuk Yiğit, otobüs şoförlerinin sağlık konusunda gerekeni yapmaktan çekinmediğini ve yolcuların güvenliğini ön planda tuttuklarını söyledi.

Editör: Çetin KEYDAL