PKK'nın sözde özel güç yapılanmasında suikastçı olarak görev yaptığı belirlenen Suriye uyruklu Abdullah'ın yanı sıra üç kadın terörist daha etkisiz hale getirildi.

Konya'da Polislere Silahlı Saldırı: 2 Polis Yaralandı Konya'da Polislere Silahlı Saldırı: 2 Polis Yaralandı

Abdullah'ın, son dört yılda Irak'ın kuzey bölgelerinde terörist faaliyetlerde bulunduktan sonra Pençe Kilit Harekâtı bölgesine keskin nişancı olarak gönderildiği ve burada beş askeri şehit ettiği öğrenildi.

Özellikle 2022 yılında Hakkâri Çukurca karşısındaki Metina ile Derecik ve Şemdinli ilçelerinin karşısındaki Avaşin, Basyan ve Zap bölgelerinde başlatılan Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlere yönelik operasyonlar sürüyor. Son operasyonda Zap Vadisi'nde konumlanan teröristlere SİHA ile yapılan operasyonda 3 kadın terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerden biri, PKK'nın silahlı kadın yapılanması içinde sözde hareketli tim özel güç suikast sorumlusu olan Rima Abdullah'dı.

Abdullah, daha önce Suriye'nin kuzeyindeki Haseki bölgesinde güvenlik güçlerine saldırı sırasında ağır yaralanmış ve tedavi edilmişti. Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği operasyonlara katılarak saldırılarda bulunmuştu. Son olarak, Pençe Kilit Harekâtı bölgesindeki operasyonlara katılarak askerlerimize saldırıda bulunduğu ve beş askerimizin şehit olmasına neden olduğu belirlendi.

Editör: Kader GÜL