Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarından Nikki Haley, Süper Salı'da rakibi eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın gerisinde kalmasının ardından başkanlık yarışından çekildi.

Washington DC'deki önseçimde ve Süper Salı'da Vermont'ta zafer elde eden Haley, 18:00'de Türkiye saatiyle basın açıklaması yaparak yarıştan çekildiğini duyurdu. Kampanya destekçilerine teşekkür eden Haley, şunları söyledi:

"Yaklaşık bir yıl önce başkanlık kampanyamı başlattım ve başladığımda kampanyamın ABD sevgime dayandığını söyledim."

Süper Salı'da Vermont'ta Trump'ın önüne geçen Haley, ancak Trump diğer tüm eyaletlerde zafer elde etti. Haley, daha önce aday adaylığı kampanyası sırasında Trump'a sert eleştirileriyle gündem olmuştu. En son Trump'ın bir kez daha başkanlık elde etmesinin ülkeyi "kaosa" sürükleyeceğini söylüyordu.Nikki Haley, Trump'ın Arkasında Kalınca Başkanlık Yarışından Çekildi (1)

Haley, Trump'ın olası başkan yardımcısı adayı olarak bahsedilenler arasında yer almıyor. Kendisi daha önce bu rol teklif edilse bile istemeyeceğini söylemişti.

İsrail'de Netanyahu'ya Karşı Öfke Büyüyor: On Binlerce Kişi Ateşkes İçin Sokaklarda İsrail'de Netanyahu'ya Karşı Öfke Büyüyor: On Binlerce Kişi Ateşkes İçin Sokaklarda

Nikki Haley, eski Güney Carolina valisiydi. ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık yarışında Trump ve ABD Başkanı Joe Biden'ın yarışacağı neredeyse kesinleşti.

Editör: Kader GÜL