ABD'de Eğitim Gören Türk Aktivist Filistin'de İsrail Askerlerince Öldürüldü ABD'de Eğitim Gören Türk Aktivist Filistin'de İsrail Askerlerince Öldürüldü

NATO'nun Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı'nın talebi üzerine bu takviyenin yapıldığı vurgulanıyor. NATO, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1244 sayılı Kararı uyarınca 1999 yılından bu yana Kosova'da barışı koruma operasyonuna liderlik ediyor. Kosova'daki Barış Gücü şu anda 27 NATO Müttefiki ve ortağının katkılarıyla 4 bin 500'den fazla askerden oluşuyor.NATO, Kosova'daki Gerilime Karşı Güç Gösterisi Yapıyor, 130 Ek Asker Gönderildi (1)Gerilim, Kosova'nın kuzeyindeki Banjska'da Sırpların yolu kapatarak ateş açması sonucu 1 polisin ölmesiyle tırmanmıştı. Kosova Başbakanı Albin Kurti, ağır silahlı yaklaşık 30 kişilik grubun Kosova polisine saldırdığını açıklamış ve olayı Sırbistan'ı sorumlu tutmuştu. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise olayın Kosovalı Sırplar tarafından yapıldığını doğrulamıştı.

Bu olayların ardından 30 KFOR askerinin yaralandığı belirtiliyor. Özetle, haber, Kosova'daki son gelişmeleri ve NATO'nun tepkisini içeriyor.

Editör: Kader GÜL