Karne Günü hep heyecanlı ve telaşlı olmuştur. Karnelerin yeri ne kadar büyüsek de hiç unutulmaz, özenle saklanır.

O karnenin içinde gözyaşları, hayal kırıklıkları, sevinçler, hüzünler, mutluluklar hepsi saklı…

Karne gününden sonra yaz tatili tam anlamıyla başlıyor. Dinlenmeyi çocuklar kadar sizler de hak ettiniz. Sizler de yeri geldi çalıştınız, emek verdiniz, uykusuz kaldınız. Dinlenirken tatili nasıl olumlu yönde değerlendirebiliriz buna dair sizlere önerilerim olacak.

·       Birbirinizle temas etmekten kaçınmayın, bu psikolojik olarak iyi hissettirecek, aranızdaki güven bağını güçlendirecektir.

·       Olumlu mesaj sayımız önemli, farkında olmadan gün içinde iş yoğunluğu, dalgınlık ya da başka sebeplerden dolayı tahammülsüz olup sürekli olumsuzluklara odaklanıp gün içindeki modumuzu etkileyen bir ruh haline girebiliyoruz. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Olumlu mesaj sayımızı arttıralım, birbirimizi motive edecek iyi hissettirecek mesajlar içeren cümleler seçmeye özen gösterelim.

·       Tatilde olmamız günlük rutini elden bırakacağımız anlamına gelmiyor. Uyku saati, teknoloji kullanımındaki sınır, kahvaltı ve akşam yemekleri yine aynı düzende devam etmeli. Her düzen değişikliği beraberinde psikolojik olarak bazı etkileri ortaya çıkarabilir. Okul sürecinde de uyum güçlüğü yaşamamak adına buna dikkat edelim.

·       Kitap okumanın önemi bu süreçte çok fazla. Tatilde kitap okumanın geri planda kalmaması gerekli. Bunun etkilerini sınavlarda göreceksiniz. Yeni nesil soruların yer aldığı sınavlarda okuduğunu anlama, yorumlama, analiz etme yeteneği çok önemli. Kitap okumakta güçlük çekiliyorsa, beraber kitap alışverişi yapılabilir, ilgi duyulan şeylerle başlanabilir. Uyumadan önce kitap okumayı alışkanlık haline getirirsek işimiz kolaylaşabilir.

·       Tatil süresince evde beraber olduğunuzda çocuğunuzdan yardım isteyebilirsiniz. Beraber çamaşır katlayabilir, ev süpürebilirsiniz, birlikte kurabiye yapabilirsiniz. Bir saksıya çiçek dikebilir, onunla ilgilenebilirsiniz. Bunları yapmak çocuğunuza iyi hissettirecek beraberinde aranızdaki bağı güçlendirmenize yardımcı olacaktır.

·       Ailece haftanın belli günlerinde film saatleri, kutu oyunları için belirli zaman dilimleri, kitap okuma saati ve serbest zaman etkinlikleri yapabilirsiniz. Çocuklar planlı olmaya ihtiyaç duyarlar, yönlendirmek sizlerin elinde Mutlaka bir hobisi olsun, sevdiği bir şeye ömür boyu vakit ayırması, onu her zaman sağlıklı güçlü ve kendini yenileyen bir yetişkin yapacaktır