Malatya'da Yük Treni Tarım Aracına Çarptı: Anne ve İki Çocuğu Hayatını Kaybetti Malatya'da Yük Treni Tarım Aracına Çarptı: Anne ve İki Çocuğu Hayatını Kaybetti

İzmir'de gerçekleştirilen bir operasyonu konu alıyor. Operasyon, İzmir Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele amacıyla başlatılmış. Operasyon kapsamında Basmane bölgesi de dahil olmak üzere şehir genelinde yoğun olarak yabancıların bulunabileceği bölgelerde, metruk binalarda, park-bahçelerde, otellerde ve bu güzergahlara açılan cadde ve sokaklarda denetimler yapılmış.

Operasyona toplamda bin 257 Emniyet ve İl Göç İdaresi personeli katılmış. Yabancı uyruklu şahısların Türkiye'deki yasal kalış durumları ve kayıtlı oldukları ilde bulunup bulunmadıkları kontrol edilmiş. 5 adet Mobil Göç Noktası oluşturularak parmak izi sorgulamaları yapılmış ve 309 yabancının düzensiz göçmen olduğu tespit edilmiş. Bu kişilere ülkelerine geri gönderme işlemleri başlatılmış.İzmir Operasyonunda 309 Kaçak Göçmen Yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu düzenleyen ekipleri tebrik ederek, amacın düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadeleye kararlılıkla devam etmek olduğunu belirtmiş. Ayrıca, düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin izlerinin sürekli takip edileceğini vurgulamış.


Binden fazla personelin katılımıyla, özellikle Basmane bölgesi olmak üzere şehir genelinde yabancıların yoğun olarak bulunabileceği bölgelerde denetimler yapıldı. 5 mobil göç noktasında parmak izi sorgulamaları sonucunda, 309 düzensiz göçmen tespit edildi. Bu kişilerin ülkelerine geri gönderme işlemleri başlatıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun amacının düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele olduğunu belirtti.

Editör: Kader GÜL