Ordu'da Öğretmenin Aracıyla Çarptığı 7 Yaşındaki Öğrenci Hayatını Kaybetti Ordu'da Öğretmenin Aracıyla Çarptığı 7 Yaşındaki Öğrenci Hayatını Kaybetti

Tartışmanın ardından Mehmet Cem Ayvacı, silahla babasına iki el ateş ederek ölümüne sebep oldu. Zanlı hakkında açılan davada, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi.

Mahkeme Kararı

Tutuklu Sanık ve Tanıkların Beyanları

Duruşmada tutuklu sanık Mehmet Cem Ayvacı ve annesi Sevgi Ayvacı hazır bulundu. Anne Sevgi Ayvacı, gözyaşları içinde verdiği beyanda, maktulün öfke kontrolü olmayan biri olduğunu belirterek, "Cem, melek gibi bir çocuk. Babası ona vurduğunda cevap bile vermezdi." dedi.

Sanığın Savunması

Sanık Mehmet Cem Ayvacı ise, "Olay günü babamın saldırısına karşılık vermedim. Silahı eline alınca uzaklaştırmaya çalıştım. Olayın en büyük mağduru annem ve kardeşimdir. Pişmanım. Keşke o gün eve gitmeseydim." diyerek kendini savundu.

Mahkeme Kararını Açıkladı

Mahkeme heyeti, Ayvacı hakkında ‘üst soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan dava açılmış olmasına rağmen, meşru savunmada sınırın mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaş nedeniyle aşıldığı gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti. Ayvacı'nın cezaevindeki işlemlerinin ardından tahliye edilmesi bekleniyor.

İddianameden Detaylar

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bağcılar'da 3 Temmuz 2023 günü meydana gelen olay anlatıldı. Polis ekiplerine gelen ihbar üzerine olay yerine varıldığında Mehmet Cem Ayvacı'nın babasını vurduğuna dair beyanı üzerine soruşturma başlatıldı.

Sanığın İfadesi

Mehmet Cem Ayvacı, ifadesinde, babası Ümit Yaşar Ayvacı ile inşaat işi yaptıklarını ve babası ile annesinin bir haftadır yazlıkta olduklarını belirtti. "Babam yazlıktan döndü. Döndükten sonra evde konuşurken işler ile ilgilenmediğimi söyledi. Tartıştık. Bana saldırarak yumrukla vurmaya başladı. Kendisine engel olmaya çalıştım. Bana ‘sen bana karşı mı çıkıyorsun' diyerek evdeki ruhsatsız silahı aldı. Ben korktum. Maktulün üzerine atlayarak elinden silahı aldım. Maktul silahı almak için tekrar hamle yaptı ve boğazıma sarıldı. Ben silahın tetiğine bastım. Kaç kez ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Babamı vurmak amacıyla ateş etmedim." dedi.

İddianame ve Talepler

İddianamede, Ayvacı'nın ‘üst soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Mahkeme ise meşru savunma gerekçesiyle ceza verilmemesine karar verdi.

İstanbul'daki bu trajik olayda, mahkemenin verdiği karar ve olayın detayları, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Editör: Kader GÜL