İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'deki çatışmalarda 21 İsrail askerinin daha öldüğünü açıkladı. Bu son gelişmeler, bölgedeki tansiyonu daha da artırdı ve uluslararası toplumu endişeye sevk etti.

İsrail Güçlerine Yönelik Roketatar Saldırısı

Hagari'nin yaptığı basın toplantısında, Gazze'nin orta kesimlerinde İsrail sınırına yakın bir bölgede İsrail güçlerine ait bir tankın roketatarla hedef alındığı belirtildi. Saldırı sırasında meydana gelen patlamalar, çevredeki binaları da etkiledi ve ciddi hasarlara yol açtı.

Saldırı Sonucunda 21 İsrail Askeri Hayatını Kaybetti

İsrail güçlerinin patlamanın olduğu anda söz konusu iki binanın içinde ve yakınında bulunduğunu belirten Hagari, saldırıda 21 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu acı verici kayıplar, İsrail'in Gazze'deki çatışmalarda yaşadığı zorlu süreci bir kez daha gözler önüne serdi.

İsrail Cumhurbaşkanı'nın Değerlendirmesi

Bu son gelişmeler üzerine İsrail Cumhurbaşkanı da bir açıklama yaparak, "Dayanılmaz derece zor bir sabah" yaşadıklarını ifade etti. İsrail halkı ve uluslararası toplum, bu çatışmaların sona ermesi ve bölgede barışın sağlanması için umutlarını korumaya çalışıyor.

İsrail'de Netanyahu'ya Karşı Öfke Büyüyor: On Binlerce Kişi Ateşkes İçin Sokaklarda İsrail'de Netanyahu'ya Karşı Öfke Büyüyor: On Binlerce Kişi Ateşkes İçin Sokaklarda

Çatışmaların Toplam Bilançosu

7 Ekim'den bu yana ise Lübnan sınırı ve Batı Şeria'daki çatışmalarda toplam 556 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Editör: Kader GÜL