Bu trajik olayın aileye ve topluma büyük bir acı yaşattığı çok açık. Çocukların güvenliği için alınması gereken önlemler konusunda daha fazla dikkat ve titizlik gösterilmesi elzemdir. Belediye yetkilileri ve ilgili mercilerin bu tür tehlikeli alanları sürekli denetlemesi ve gerekli güvenlik önlemlerini alması gerekmektedir.

Ayrıca, bu tür tehlikeli alanların çocuklar için çekici olabileceği göz önünde bulundurularak, ebeveynlerin ve okulların çocukları bu tür bölgelerden uzak tutmaları ve güvende olduklarından emin olmaları çok önemlidir.

Bu tür trajik olayların yaşanmaması için daha fazla farkındalık oluşturulması ve gerekli tedbirlerin alınması önemlidir. Ayrıca, bu gibi durumların yaşanması halinde hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmesi de hayati önem taşır.

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde yaşayan Ayvaz ve Nurdan Sağın çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü olan Berat (7), Baran (9) ve Batuhan (11) kardeşler, geçtiğimiz pazartesi günü okuldan döndükten sonra, mahallelerinde top oynamak için dışarı çıktılar. Ancak, o günden beri çocuklardan hiçbir iz bulunamadı.

Aramaların sonuç vermemesi üzerine baba Ayvaz Sağın, çocukları bulmak için polise başvurdu. Güvenlik kameralarında, üç kardeşin okullarına doğru gittikleri son görüldü. Çocuklar, bir süre okul bahçesinde oynadıktan sonra ayrıldı. Ancak, en dikkat çekici görüntü, evlerinin önünden eğilerek adeta gizlenir gibi geçip gitmeleriydi.

Çocukların gittiği yönde, Birlik Cemevi inşaatının temelinden başka bir şey yoktu. Cemevinin temeli 30 Temmuz 2023’te törenle atılmış, ancak törenden sonra inşaat durmuş, dev temel çukuru da son yağmurlarla birlikte suyla dolmuştu. Etrafı kapalı olmadığı gibi, gerekli güvenlik önlemleri de alınmamıştı.

Aramalar salı günü de gün boyu sürdürüldü. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri ile mahalle sakinleri, inşaatın başında toplandı. En küçüğü Berat’ın cansız bedeni belli belirsiz görünüyordu. İtfaiye ekipleri Berat’ı sudan çıkarttıktan sonra, metrelerce kaygan toprağı aşarak ve bulanık suda arama yapmanın tehlikeli olabileceğini değerlendirerek, suyu pompalarla tahliye etmeye başladı. Saat 03.30 sıralarında suyun çoğu tahliye edilince, Baran ve Batuhan’ın da cansız bedenleri yan yana ortaya çıktı.

Atatürk'e Hakaret Eden Burak Keleş Tutuklandı! Burak Keleş Kimdir? Ne İş Yapmaktadır? Atatürk'e Hakaret Eden Burak Keleş Tutuklandı! Burak Keleş Kimdir? Ne İş Yapmaktadır?

Olayın ardından Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, "Burası bir yerleşim alanı değil. Etrafı sacla çevrili. Çocuklar sacları ayırarak buraya girmiş. Şantiye alanını incelettim. İhmal ve iş güvenliği alanında zafiyet görünmüyor. Burası çoluk çocuğun oynadığı, vatandaşın geçtiği bir alan değil. Gerekli inceleme devam ediyor, sürecin takipçisiyiz" dedi.İnşaat İhmalinin Bedeli 3 Kardeşin Acı Sonuyla Yüzleşiyoruz (1)Orası çamur. Topu almaya çalışırken kayıp düşüyorlar. Birbirlerini kurtarayım derken üçü de boğuluyor. Burası 2-3 aydır bu şekilde duruyor. Bölgenin bir güvenliği yok. Işığı yok. Hiçbir önlem alınmamış. Benim 3 çocuğum gitti, yarın da birinin çocuğu gidebilir. Oradaki okula 6 bin öğrenci gidiyor. Bin tanesinin oradan geçtiğini düşünelim, bir çocuk düşse o da boğulacak. Peşini bırakmayacağız. Bizim canımız yandı kimsenin canı yanmasın" diye konuştu.İnşaat İhmalinin Bedeli 3 Kardeşin Acı Sonuyla Yüzleşiyoruz (2)Bu trajik olay, suyla dolu inşaat çukurlarının çocuklar için ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Geçmiş yıllarda da benzer olaylar yaşanmış, ancak ders alınmamış gibi görünüyor. Bu faciaların durması için daha fazla canın kaybedilmesine izin verilmemeli ve gerekli önlemler acilen alınmalıdır.

Editör: Kader GÜL