Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi, 73 yaşında vefat etti. Mendi, İzmir'deki özel bir hastanede lenf kanseri tedavisi görmekteydi ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Galip Mendi'nin Hayatı ve Kariyeri

1985 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu.

Mendi, 1998 yılında tuğgeneral rütbesine terfi ederek 1'inci Komando Tugay Komutanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Ege Ordusu Harekat Kurmay Yarbaşkanlığı görevlerinde bulundu. 2003 yılında tümgeneral rütbesine yükseldi ve Ege Ordusu Kurmay Başkanlığı, Ulaştırma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Serena Williams Kimdir? Williams'in Damga Vuran Hikayesi Nedir? Serena Williams Kimdir? Williams'in Damga Vuran Hikayesi Nedir?

2007 yılında korgeneral rütbesine terfi eden Mendi, Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı, Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı ve Eğitim Kolordusu Komutanlığı ile 8'inci Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2012'den sonra orgeneral rütbesiyle 2'nci Ordu Komutanlığı ve Ege Ordusu Komutanlığı görevlerini üstlendi. 5 Ağustos 2015 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı görevine atandı.

Ödülleri ve Aile Hayatı

Galip Mendi, Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Türk Silahlı Kuvvetleri Başarı Madalyası ve TSK Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiştir. Evli ve iki çocuk babasıydı.

Editör: Kader GÜL