Aysun Gültekin, Türk Halk Müziği'nin önemli isimlerinden biri olarak bilinir. 1963 yılında Erzurum'un İspir ilçesinde doğmuştur. Müzik kariyerine Ağrı Halk Eğitim Korosu'nda başlamış ve 1982 yılında TRT Erzurum Radyosu'na alaylı olarak katılarak Esat Kabaklı'dan müzik eğitimi almıştır.Aysun Gültekin

Damla Ersubaşı'nın Tesettür Kararı Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandırdı! Damla Ersubaşı'nın Tesettür Kararı Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandırdı!

TRT Yılları ve Başarıları

1992 yılında TRT İstanbul Radyosu'na tayin olan Gültekin, 19 yıllık TRT kariyeri boyunca birçok önemli esere imza atmıştır. 2008 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Türk müziği dalında yılın sanatçısı seçilmiştir.

Dizilerde de Ses Getirdi

Müzik çalışmalarıyla sınırlı kalmayan Aysun Gültekin, "Sakarya Fırat", "Pars: Narkoterör", "Yabancı Damat", "Köprü", "Kurtlar Vadisi Irak" ve "Kurtlar Vadisi Pusu" gibi pek çok dizide de türkülerle seslendirdiği performanslarıyla dikkat çekmiştir.

Albüm ve Emeklilik

Sanatçı, 2008 yılında "Anadolu Ninnileri" albüm projesinde yer almış ve ardından TRT stüdyolarında kaydettiği türkülerden oluşan "Bala Sarhoş" adlı bir albüm çıkarmıştır. Gültekin, müzik kariyerindeki zirvesini 16 Aralık 2011 tarihinde TRT Harbiye stüdyosunda verdiği veda konseriyle tamamlayarak TRT'deki görevinden ayrılmıştır.

Aysun Gültekin, Türk Halk Müziği'ne yaptığı katkılarla ve etkileyici sesiyle tanınan önemli bir sanatçıdır. Müzik kariyerinde elde ettiği başarılar ve türkülerle dolu olan sanat hayatıyla Türk müziğine unutulmaz eserler bırakmıştır.

Editör: Kader GÜL