1. Haberler
  2. Haberde İnsan
  3. Şoför Kiraz, Öykü Gürman Kimdir, Nerelidir, Mesleği Nedir?

Şoför Kiraz, Öykü Gürman Kimdir, Nerelidir, Mesleği Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TRT1’in beğenilen dizisi Gönül Dağı, beşinci sezonuyla eylül ayında ekranlara dönüyor. Dizi, Gedelli kasabasının sıcacık atmosferini ve dokunaklı hikayelerini izleyicilerine sunmaya devam edecek. Yönetmenliğini Yahya Samancı ve Aslı Kahraman’ın üstlendiği dizide, bu sezon büyük bir yenilik yaşanacak.

ÖYKÜ GÜRMAN ‘ŞOFÖR KİRAZ’ KARAKTERİYLE GÖNÜL DAĞI’NA DAHİL OLUYOR

Birsen Altuntaş’ın haberine göre, dizinin senaryosunu Ali Asaf Elmas ve Teoman Gök’ün kaleme aldığı beşinci sezonda, ünlü oyuncu ve şarkıcı Öykü Gürman da kadroya katılıyor. Gürman, diziye “Şoför Kiraz” karakteriyle renk katacak.

Gürman’ın canlandıracağı “Şoför Kiraz” karakteri, Gedelli’ye taşınarak dizinin dinamiklerine yeni bir soluk getirecek. Gönül Dağı’nın başrollerinde Berk Atan, Semih Ertürk ve Cihat Süvarioğlu’nun yer aldığı beşinci sezon, 143. bölümüyle izleyicilere merhaba diyecek. Bu yenilik, dizinin takipçilerini heyecanlandırıyor.

4 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul’da doğan Öykü Gürman, aslen Trabzon Ofludur. Müzik yeteneği küçük yaşlardan itibaren kendini göstermiştir. Eğitim hayatına Özel Efdal Anaokulu ve İlkokulu’nda başlamış, ardından ortaokul ve liseyi İstek Vakfı Acıbadem Lisesi ve Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda almıştır.

Müzik Kariyeri

Öykü Gürman, müzik kariyerine keman ve şan dersleri alarak başlamıştır. 2007 yılında, ikiz kardeşi Berk Gürman ile birlikte kurduğu müzik grubu sayesinde geniş kitlelerce tanınmıştır. Özellikle ‘Evlerinin Önü Boyalı Direk’ şarkısı ile büyük beğeni toplamıştır. Gürman kardeşlerin müzik kariyerleri 2010 yılında sona ermiştir.

Öykü Gürman, müzik tarzında Akdeniz ve Arap müziğini harmanlayarak kendine özgün bir tarz geliştirmiştir. İlk albümünü 2007 yılında ‘Kısmet’ adıyla çıkaran Gürman, bu albümde Berk Gürman’ın imzasını taşıyan şarkıların yanı sıra türküleri flamenko ile birleştirmiştir.

Televizyon Programları

Öykü Gürman, televizyon dünyasında da başarılı projelere imza atmıştır. TRT 1 ekranlarında yayınlanan ‘Sen Türkülerini Söyle’ programının jüri koltuğunda otururken, ‘Boyalı Direk’ adlı müzik ve sohbet programını da hazırlayıp sunmuştur. Ayrıca Show TV’de ‘Öykü Gürman ile Günün Yemeği’ programıyla gündüz kuşağında yer almıştır

Öykü Gürman, hem müzik hem de televizyon dünyasında geniş bir hayran kitlesine sahip olan başarılı bir sanatçıdır. İkiz kardeşi Berk Gürman ile başladığı müzik yolculuğunda kazandığı deneyim ve yetenekler, onu Türkiye’nin tanınan isimlerinden biri yapmıştır.

  • Doğum Tarihi: 4 Ağustos 1982
  • Doğum Yeri: İstanbul
  • Asıl Memleketi: Trabzon Of
  • Yaşı: 42 (2024 itibariyle)

Şoför Kiraz, Öykü Gürman Kimdir, Nerelidir, Mesleği Nedir?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!