26 Eylül 1981 tarihinde, Amerika Birleşik Devletleri’nin Michigan eyaletine bağlı, Saginaw şehrinde dünyaya gelen Serena Williams, Amerika Birleşik Devletleri’nin yetiştirdiği en büyük tenisçilerden biri olarak kabul edilmektedir. Martina Navratilova’yı örnek alan Williams, kadınlar tenisinin en başarılı isimleri arasında yer almaktadır.Serena Williams

Dilara Aksüyek Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Dilara Aksüyek Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Williams, kariyeri boyunca birçok önemli turnuvada başarılar elde etmiş ve rakiplerine karşı üstünlük sağlamıştır. Profesyonel tenis kariyerine 1995 yılında başlayan Serena Williams, henüz 14 yaşındayken en genç profesyonel tenisçi unvanını elde etmiştir.

1.75 boyundaki Williams, sağ elini kullanmasına rağmen solak oyuncuları bile geride bırakacak bir performans sergilemiştir. Profesyonel kariyerinde 19 kez teklerde Grand Slam şampiyonluğu yaşayan Serena Williams, bu alanda tarihin en başarılı dördüncü kadın tenisçisi olmuştur. Ayrıca çiftlerde de başarılı olan Williams, toplamda 23 Grand Slam şampiyonluğu elde etmiştir.

Kariyerinde birçok ödül kazanan Serena Williams, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak Amerika Birleşik Devletleri'nin olimpiyatlar genel klasmanında birinci olmasına katkıda bulunmuştur. Williams, ayrıca 6 kez Avustralya Açık, 2 kez Fransa Açık, 6 kez Amerika Açık ve 5 kez de Wimbledon şampiyonu olarak Amerika Birleşik Devletleri tenis tarihinde adından söz ettirmiştir.Serena Williams (1)

Williams'ın kariyer galibiyet yüzdesi %86.76'dır ve dünya sıralamasında 128. sıradadır. Ancak, Williams'ın Martina Navratilova'nın %98'lik derecesine ulaşamamış olsa da, kariyeri boyunca elde ettiği başarılarla tenis dünyasında iz bırakmıştır.

Serena Williams kadınlar tenis tarihinde önemli bir yere sahiptir ve kariyeri boyunca elde ettiği başarılarla tenis dünyasına damga vurmuştur.

Editör: Kader GÜL