Fransa Başbakanı Gabriel Attal, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron başkanlığında yapılan Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "(Moskova'daki) saldırının sorumluluğunu DEAŞ'ın üstlendiği iddiası ve ülkemizin üzerindeki tehditler göz önüne alındığında ulusal güvenlik uyarı sistemini en üst seviyeye çıkarmaya karar verdik: Fransa, Deaş Tehdidiyle Sarsıldı Terör Alarmı En Üst Seviyede (1)

Çin Çongçing'de Şiddetli Yağış: 6 Ölü Çin Çongçing'de Şiddetli Yağış: 6 Ölü

Moskova'da Konser Salonuna Düzenlenen Terör Saldırısı

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce düzenlenen terör saldırısında 137 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü. Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında çıkan yangın, bir süre sonra çatının çökmesine neden oldu. Hafta sonu tüm halka açık etkinlikler iptal edilirken, terör saldırısını ele almak için bir görev gücünün kurulduğu açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.Fransa, Deaş Tehdidiyle Sarsıldı Terör Alarmı En Üst Seviyede

Fransa'da Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Fransa'da terör tehdidine karşı alınan güvenlik önlemleri artırıldı. Havalimanlarında ve tren istasyonlarında güvenlik kontrolleri sıkılaştırıldı, turistik ve kalabalık bölgelerdeki polis ve askeri varlık artırıldı. Fransız hükümeti, vatandaşlardan dikkatli olmalarını ve şüpheli durumları hemen yetkililere bildirmelerini istedi.

Fransa'da terör alarmının en üst seviyeye çıkarılması, Moskova'daki terör saldırısının etkilerinin geniş bir şekilde hissedildiğini göstermektedir. Fransız yetkililerin aldığı önlemler, ülkenin güvenliği için önemli adımlar olarak değerlendirilmektedir. Bu süreçte, vatandaşların da dikkatli olması ve yetkililere herhangi bir şüpheli durumu hemen bildirmesi, genel güvenliğin sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır.

Editör: Kader GÜL