Selen Görgüzel'in Kızı İlknaz Bektaş, Elektronik Sigara Yüzünden Kalp Krizi Geçirdi! Selen Görgüzel'in Kızı İlknaz Bektaş, Elektronik Sigara Yüzünden Kalp Krizi Geçirdi!

Doğan Holding ve Burda GmbH, Doğan Burda dergi grubundaki hisselerini toplam 10 milyon dolar karşılığında devretmek üzere anlaşma imzaladı. Doğan Holding, şirketteki yüzde 38.22'lik payını 7.47 milyon adet pay karşılığında, Burda GmbH ise yüzde 38.09'luk payını 7.45 milyon adet pay karşılığında satacak. Kalan yüzde 23.69'luk hisse diğer hissedarlara ait.

Kamuya açıklamada bulunan Doğan Burda, pay devir sözleşmesinin Alt Capital Holding A.Ş., Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş., Altun Capital Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Re-Pie Yatırım Holding A.Ş. ve Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. gibi şirketlere yapıldığını belirtti. Devir işlemi, Rekabet Kurumu'ndan onay alınmasının ardından ve kapanış koşullarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek.

Açıklamada, ayrıca Doğan Holding'in sahibi olduğu Dergi Pazarlama Planlama ve Ticaret A.Ş.'nin paylarının da değerleme raporuna göre devredileceği ifade edildi. Bu işlemle birlikte, Aydın Doğan'ın medya sektöründen çekildiği ve sektöre olan etkisinin sonlandığı vurgulandı.

Hisse senetleri işlem saatlerinde Doğan Holding'in yüzde 1.9'luk düşüşle 16.04 lira, Doğan Burda'nın ise yüzde 1.38'lik düşüşle 242.3 lira seviyelerinden işlem gördü. BIST-100 endeksi ise yüzde 0.6 artıda seyretti.

Bu satışın, Türkiye medya sektöründeki önemli bir değişimi simgelediği ve ilgili şirketlerin stratejik yönelimlerinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ettiği belirtildi.

Editör: Çetin KEYDAL