1. Haberler
  2. Güncel Haberler
  3. İstanbul ve İzmir Başta Olmak Üzere 7 İl İçin Kuvvetli Sağanak Uyarısı

İstanbul ve İzmir Başta Olmak Üzere 7 İl İçin Kuvvetli Sağanak Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul, İzmir ve diğer beş ilimizde yaşayan vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

İstanbul İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin yaptığı açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı ve gün boyu etkili olabileceği belirtildi. Vatandaşların özellikle su baskınları ve ani sel riskine karşı tedbirli olmaları önemle vurgulandı.

İzmir ve Manisa’da Sağanak Alarmı

İç Ege bölgesinde halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışlar, önümüzdeki iki saat içinde Manisa genelinde ve İzmir’in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Meteoroloji, özellikle bu bölgelerde yaşayan vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı uyardı. Ani sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi durumlar karşısında tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın’da Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın illerinde de yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle bu illerde yaşayan vatandaşlar, olası su baskınları, ani sel ve yıldırım gibi durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteoroloji, vatandaşlara ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, yetkililerin ve yerel yönetimlerin uyarılarına kulak verilmesi gerektiği vurgulandı.

Unutmayın, olumsuz hava koşullarına karşı alacağınız basit önlemler can ve mal güvenliğinizi korumaya yardımcı olabilir. Hava durumu ile ilgili güncel bilgileri takip etmeyi ihmal etmeyin.

İstanbul ve İzmir Başta Olmak Üzere 7 İl İçin Kuvvetli Sağanak Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!