Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Hall adlı konser salonunda meydana gelen silahlı saldırıda, 60'tan fazla kişi hayatını kaybetti, 115 kişi de yaralandı. Rusya Soruşturma Komitesi'nin yaptığı açıklamaya göre, terör saldırısının ardından ölü sayısının artabileceği belirtildi. Saldırıyı DEAŞ terör örgütü üstlendi.

Saldırı Anı ve Sonrası

22 Mart akşamı gerçekleşen saldırıda, silahlı kişiler konser salonuna rastgele ateş açarak büyük bir panik yaratmıştı. Saldırganların kimlikleri ve saldırının detaylarıyla ilgili olarak Rusya Soruşturma Komitesi'nin geniş çaplı bir soruşturma başlattığı belirtildi.

Olay yerine sevk edilen acil ekipler ve ambulanslarla birlikte, yangınla mücadele ekipleri de hızla harekete geçti. Binadaki yangın söndürme çalışmaları ve yaralıların tahliyesi sırasında, çok sayıda insanın yardımına koşuldu.

Saldırı sonrasında dünya genelinden birçok ülke, Rusya'daki terör saldırısını kınayan açıklamalar yaptı. ABD, İngiltere, Almanya, İsveç, Letonya, Çekya, Kanada ve Güney Kore gibi ülkeler, vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Rusya ise uluslararası topluma, bu korkunç suçu kınamaları çağrısında bulundu.

Donald Trump ve Kamala Harris, 10 Eylül'de Canlı Yayında Tartışacak Donald Trump ve Kamala Harris, 10 Eylül'de Canlı Yayında Tartışacak

Moskova'da silahlı saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyonlar sürdürülüyor. Ayrıca, Moskova metrosunda da sıkı güvenlik önlemleri alınmış durumda.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, terör saldırısını ele almak için özel bir görev gücü kurduklarını duyurdu. Acil Durumlar Bakanlığı ve diğer ilgili kuruluşlar, olayın etkilerini en aza indirmek için büyük çaba harcıyor.

Rusya'da yaşanan bu trajik olay, ülkenin ve uluslararası toplumun dikkatini çekmiş durumda. Terörün her türlüsüne karşı ortak bir duruş sergilenmesi gerektiği vurgulanırken, saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede adalet önüne çıkarılması için çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Bu tür olayların önlenmesi ve benzerlerinin yaşanmaması için uluslararası iş birliğinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Herkesin barış ve güven içinde yaşayabileceği bir dünya için ortak çaba göstermek, bu tür saldırılara karşı en etkili savunma stratejisi olabilir.

Editör: Kader GÜL