İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Selam ve Tebrikler

Erdoğan, konuşmasına AK Parti'ye gönül veren tüm parti mensuplarına selamlarını ileterek başladı. "Grup toplantısının ülkemiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Toplantıya katılan misafirlere de "hoş geldiniz" dileklerini iletti. Ayrıca, geçen hafta idrak edilen Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, hac farizasını yerine getiren vatandaşların ibadetlerinin kabul olmasını diledi. Gazze'de yaşanan zulümler nedeniyle buruk geçen bayram hakkında da konuşarak, "Bu mübarek günleri aileleri ve dostları ile paylaşarak idrak eden kardeşlerimizden Allah razı olsun" dedi.

Gazze'de Yaşanan Zulümler

Erdoğan, Gazze'de yaşanan insanlık dışı saldırılara dikkat çekerek, İsrail'in bayramda da çocukların üzerine bomba yağdırmaya devam ettiğini belirtti. "Çadırlarda hayata tutunmaya çalışan yüzlerce Filistinli kardeşimiz şehit oldu" diyen Erdoğan, modern dünyanın utanç defterine yazılan Gazze'li çocukların fotoğraflarının İslam aleminin acizliğinin sembolü olarak hatırlanacağını söyledi. "Türkiye Cumhuriyeti olarak Filistin'e sahip çıktığımız gibi, aynı kararlılık ve cesaretle sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Lübnan'a Destek

Erdoğan, İsrail'in Gazze'den sonra şimdi de gözünü Lübnan'a diktiğini belirtti. Batılı güçlerin perde arkasında İsrail'i desteklediklerini vurgulayan Erdoğan, "Özgürlük, insan hakları ve adaletten dem vuran devletlerin Netanyahu gibi bir ruh hastasının esiri olmaları son derece vahimdir" dedi. Türkiye'nin kardeş Lübnan halkının ve devletinin yanında olduğunu belirterek, bölgedeki diğer ülkeleri de Lübnan ile dayanışma içinde olmaya davet etti.

Yatırım Düşmanlarına Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet yol mu yiyecek?" diyen yatırım düşmanlarına kulak asmayacaklarını söyledi. Kurban Bayramı'nda meydana gelen kazalar hakkında da konuşan Erdoğan, 7 bin 216 kazada 72 insanın hayatını kaybettiğini, 13 bin 474 kişinin de yaralandığını belirtti.

Mardin'deki Yangın ve Anız Yangınları

Diyarbakır Mardin arasında çıkan anız yangınının yürekleri yaktığını belirten Erdoğan, yangında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi. Devletin ilgili tüm kurumlarının yangına müdahale ettiğini ve yangının çıkış nedenlerinin ortaya konacağını söyledi. "Bir felaket üzerinde tepinenleri Allah'a havale ediyoruz" dedi.

Milli Birlik ve Spor

Portekiz maçı sonrası bazı kişilerin milletin sinir uçlarıyla oynama girişimlerinin masum olmadığını belirten Erdoğan, "Milletimizin birliğini bozamayacaklar" dedi. AK Parti olarak Kandil'in ayak takımına meydanı bırakmayacaklarını söyleyen Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nın Çekya maçında başarılar diledi.

Siyaset ve İnsan Odaklı Hizmet

Erdoğan, AK Parti'nin gerilim siyaseti gütmediğini, hizmet üretirken vatandaşların kökenine ve yaşam tarzına bakmadıklarını belirtti. "Bizim siyasetimiz insan odaklı siyasettir" dedi.

CHP'den Erken Seçim Sinyali: Deniz Yücel'den Çarpıcı Açıklamalar CHP'den Erken Seçim Sinyali: Deniz Yücel'den Çarpıcı Açıklamalar

Muhalefetle Uzlaşma

Muhalefeti normalleştirme çabasında olduklarını belirten Erdoğan, "İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Uzlaşma olur, normalleşme olur, yumuşama olur ama siyasi ittifak olmaz" dedi.

Editör: Kader GÜL