AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin Bakan Şimşek ile görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Partilerden bakanlardan bilgi almak isteyenlere gerekli bilgilerin verildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlığında MYK Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu konulara değindi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özbekistan'la hedef 5 milyar dolar ticaret Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özbekistan'la hedef 5 milyar dolar ticaret

İttifakın Önemi ve Yaz Döneminin Değerlendirilmesi

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, önümüzdeki yaz döneminin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve Cumhur İttifakı siyasetinin vatandaşa ulaştırılmasının önemini vurguladığını belirtti. Ayrıca, ittifakın birliği konusunda hassasiyetlerin bir kez daha dile getirildiğini ifade etti.

Terörist Faaliyetler ve Suriye'nin Kuzeyi

Suriye'nin kuzeyindeki terörist faaliyetlerin yakından takip edildiğini belirten Çelik, YPG ve PYD unsurlarının yerel seçim arayışlarına karşı şiddetle karşı çıkıldığını söyledi. DEAŞ ile mücadele bahanesiyle demokrasinin pazarlanmasının kabul edilemez olduğunu, bu durumun terör devleti kurma girişimi anlamına geldiğini ifade etti. Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve Türkiye'yi tehdit eden bu tür gelişmelere anında müdahale edileceğini vurguladı.

Vergi Reform Paketi

Çelik, MYK toplantısında iki genel başkan yardımcısının ekonomi ve insan hakları konusunda sunum yaptığını belirtti. Orta vadeli program kapsamında vergi adaletinin sağlanması için çalışmalar yapıldığını, spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Vergi adaletinin sağlanması hedeflenirken, enflasyonist sonuçların ortaya çıkmaması için büyük bir hassasiyetle çalışıldığını söyledi. Ekonomi yönetiminin net, şeffaf ve dünya tarafından kabul gören bir program uyguladığını ifade etti.

Çelik, Netanyahu yönetiminin soykırım politikalarına imza attığını belirtti. İsrail hapishanelerinde esirlere yönelik vahşetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Çelik, Netanyahu ve ekibinin kendi kişisel ikballerini garantiye almak için bu soykırımı yönettiklerini söyledi. Savaşın Lübnan'a sıçratılmaya çalışıldığını belirten Çelik, ABD başta olmak üzere önemli devletlerin Netanyahu üzerinde baskı kurması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izlediği barış siyasetiyle savaşla mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Editör: Kader GÜL