Manavdaki tezgahın fotoğrafını analiz eden yapay zeka uygulaması, sulu, kırmızı renkli ve lezzetli karpuzları başarıyla seçti. Doç. Dr. Zafer Aydın'a göre, yapay zeka bu alanda yüzde 98 başarı sağlayarak, bilimsel literatüre önemli katkılar sunuyor. Yapay zekanın görüntü verisinden yararlanarak meyve seçimi konusunda insanlardan daha doğru sonuçlar elde edebildiği belirtiliyor.

Tehlikeli Uygulama Listesi Yayınlandı: Kredi Kartlarınız Riskte Tehlikeli Uygulama Listesi Yayınlandı: Kredi Kartlarınız Riskte

Manav Celal Adıgüzel, yapay zekanın önerdiği karpuzun tatlı ve sululuğundan memnun olduğunu belirtirken, yapay zekanın karpuz seçiminde başarısına olan güvenini vurguluyor. Abdullah Gül Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zafer Aydın ise yapay zekanın insanların günlük hayatında pek çok alanda olduğu gibi karpuz seçiminde de etkili bir araç olduğunu ve bu teknolojinin gelecekte daha da gelişeceğini ifade ediyor.

Editör: Kader GÜL