Edirne'de balkan ülkelerinin kadın futbol takımlarının katıldığı özel bir turnuva düzenlendi. Türkiye'yi temsil eden Karaağaç Arda Spor organizasyonu şampiyon olarak tamamladı.

Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve Kuzey Makedonya Kadın Futbol takımlarının katılımıyla 7-8 Mart tarihleri arasında Edirne'de, 'Kadınlar Sınırları Aşıyor' temasıyla düzenlenen turnuva büyük ilgi gördü. Bu özel etkinlik, Balkan kadınlarının spor aracılığıyla bir araya gelerek, dostluk ve dayanışmayı pekiştirmelerine olanak sağladı.

Turnuvaya Türkiye'den Karaağaç Arda Spor, Bulgaristan'dan FK Paldin Plovdiv, Yunanistan'dan Soufli 2018 Women's F.C. ve Kuzey Makedonya'dan ZFK Pobeda Valandoza takımları katıldı. Heyecan dolu maçlar sonucunda Karaağaç Arda Spor Kulübü, şampiyonluk ipini göğüsleyen ekip oldu.

Final maçında Karaağaç Arda Spor Kulübü ile FK Paldin Plovdiv Spor Kulübü arasında kıyasıya mücadele yaşandı. Edirne'de Saraçhane Çim Saha'da oynanan karşılaşmada tek gol Karaağaç Arda Spor'dan Dilara Karabulut'tan geldi. 90 dakikasından başka gol sesi çıkmayan karşılaşmayı 1-0 kazanan Karaağaç Arda Kadın Futbol Takımı, turnuvanın en başarılı ekibi oldu.

ÖDÜL TÖRENİ VE KUTLAMALAR

Final maçının ardından düzenlenen ödül törenine Edirne Valisi Yunus Sezer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ile AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba katıldı. Turnuvada şampiyon olan Karaağaç Arda Spor Kulübü oyuncuları, madalya ve kupalarını Edirne Valisi Yunus Sezer'in elinden aldılar.

İkinci olan Bulgaristan'ın Paldin Plovdiv takımına AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, üçüncü olan Yunanistan'ın Soufli 2018 SK takımına ise ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak verdi.

Edirne Valisi Yunus Sezer organizasyon sonunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla futbolculara, hakemlere ve maçı izlemeye gelenlere karanfil hediye etti. Bu anlamlı etkinlik, kadınların gücünü ve birlikteliğini vurgulayan bir atmosferde gerçekleşti.

Etkinlik, Balkan kadınları arasında önemli bir birlik ve dayanışma ruhunun oluşturulmasına katkı sağladı. Sporun birleştirici gücüne vurgu yapan bu organizasyon, kadınların sınırları aşarak, ortak bir amaç etrafında bir araya gelme potansiyelini ortaya koydu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3 Yeni Takım Daha Katıldı: Young Boys, Sparta Prag ve Salzburg Lig Aşamasında UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3 Yeni Takım Daha Katıldı: Young Boys, Sparta Prag ve Salzburg Lig Aşamasında

Bu tür etkinliklerin sadece spor alanında değil, genel olarak toplumsal yaşamın her alanında önemli olduğunu vurgulayan organizasyon, Balkan kadınlarının birbirlerini daha iyi tanımalarına ve gelecekteki iş birliklerine zemin hazırlaması açısından büyük bir öneme sahiptir.

Editör: Kader GÜL