1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Kira Sözleşmeleri Artık e-Devlet Üzerinden Yapılacak! Kira Sözleşmesi e-Devletten Nasıl Yapılır?

Kira Sözleşmeleri Artık e-Devlet Üzerinden Yapılacak! Kira Sözleşmesi e-Devletten Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Şimşek, konuya ilişkin detayları CNN Türk’te değerlendirdi.

Kayıt dışılıkla Mücadele Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla etkin bir şekilde mücadele edeceklerini belirtti. Bu kapsamda harcamaların gözden geçirileceğini ve daha üretken, verimli alanlara yönlendirileceğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılması için çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Kayıt dışılıkla mücadele kapsamında önemli adımlar atacaklarını belirten Şimşek, harcamaları gözden geçirerek daha verimli alanlara yönlendireceklerini ifade etti. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yeni yöntemlere odaklanacaklarını vurgulayan Şimşek, hazirandan itibaren düşük KDV oranıyla fiş kesilmesini önlemek için yeni POS cihazlarının kullanılacağını açıkladı. Şimşek, e-Devlet üzerinden yapılacak kira sözleşmelerinin gönüllü uyumu artırmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, kira beyannamelerinin zamanında verilmesinin önemine değinen Şimşek, Türkiye’nin kaynağa erişiminde bir sorun olmadığını ve gelecek aylarda kredi notlarında artışlar olacağını söyledi.

Çok Ciddi Düzenlemeler Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelede çok ciddi düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Bu düzenlemelerin nokta atışı olacağını belirten Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele ederek bütçe açığını daha kalıcı bir şekilde kontrol altına alacaklarını dile getirdi.Kira Sözleşmeleri Artık E Devlet Üzerinden Yapılacak

Yeni POS Cihazları Hazirandan itibaren düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önlenmesi için yeni POS cihazlarının kullanılacağını söyleyen Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yeni yöntemlerin de devreye alınacağını ifade etti.

Kira Sözleşmelerinde E-Devlet Dönemi Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılacağını açıklayan Şimşek, son iki ayda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 420 binden fazla kapıyı çaldıklarını ve elimizdeki bilgilerle fiili durumu karşılaştırdıklarını belirten Şimşek, amacın gönüllü uyumu artırmak olduğunu söyledi.

Kira Beyannamesi Verilmesi Önemli Şimşek, bu ayın sonunda kira beyannamesi verilmesi gerektiğini hatırlattı. Kira beyannamelerinin verilmesini sağlamanın önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, verilmeyen beyannamelerle ilgili nisanda inceleme yapılacağını belirtti.

Türkiye’nin Kaynağa Erişiminde Sorun Yok Türkiye’nin kaynağa erişiminde bir sorun olmadığını belirten Şimşek, gelecek aylarda ciddi kredi not artışları olacağını söyledi.

Kira Sözleşmeleri Artık e-Devlet Üzerinden Yapılacak! Kira Sözleşmesi e-Devletten Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!