Bu yürüyüşün uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirtti. Ayrıca, şehrin gerçekliğini değiştirmeyeceği vurgulandı.

Ebu Rudeyne'den Yazılı Açıklama

Filistin Enformasyon Bakanı ve Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, aşırı sağcı fanatik Yahudiler tarafından Doğu Kudüs'te yapılan bayrak yürüyüşüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kudüs'ün Gerçekliği Değişmeyecek

Ebu Rudeyne, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü katliamlar ve saldırılarla eş zamanlı olarak yapılan bayrak yürüyüşünün, Filistin Devleti'nin ebedi başkenti olan Kudüs'ün gerçekliğini değiştirmeyeceğini belirtti. Bu yürüyüşün, Kudüs'ü işgal edilmiş Filistin toprağı olarak kabul eden tüm uluslararası yasaların ihlali olduğunu vurguladı. Ayrıca, Arapların, Müslümanların ve Hristiyanların duygularına yönelik açık bir provokasyon olduğunu ifade etti.

Kudüs'ün Tarihi ve Kimliği Tahrif Edilemez

Ebu Rudeyne, İsrail'in Kudüs'ün tarihini ve Filistinli Arap kimliğini tahrif etmeye yönelik girişimlerinin, Kudüs'e empoze etmeye çalıştığı oldu bitti politikasını dayatmaya yönelik beyhude çabalar olduğunu dile getirdi. Filistin halkının metaneti, tarihine, kimliğine ve kutsallarına bağlılığı sayesinde İsrail'in emeline ulaşamayacağını söyledi.

Kudüs'teki Dini Mekanlara Saldırılar

Rudeyne, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler ve sağcı hükümet üyelerinin Kudüs'teki dini mekanlara, özellikle de Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının bölgeyi dini bir savaşa sürükleyeceği konusunda uyardı.

Amerikan Yönetimine Çağrı

Ebu Rudeyne, İsrail'e destek ve koruma sağlayan Amerikan yönetimine, İsrail'in saldırılarının ve soykırım savaşının durdurulması için derhal müdahale etmeleri çağrısında bulundu. AA'nın Filistin resmi ajansı WAFA'ya dayandırdığı habere göre; Ebu Rudeyne, Amerikan yönetiminden bu konuda acil adımlar atmalarını istedi.

Doğu Kudüs'teki Provokatif Bayrak Yürüyüşü

Aşırı sağcı fanatik Yahudiler, İsrail'in 1967'de Doğu Kudüs'ü işgal etmesi nedeniyle provokatif "bayrak yürüyüşü" düzenledi. Bu yıl, kabinedeki aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Şam Kapısı'ndaki kutlamalara katılacağını duyurdu. Sosyal medyadan "Bugün sizi Kudüs’e bekliyoruz." ifadeleriyle taraftarlarına katılım çağrısı yaptı.

Rusya'dan Ukrayna'ya Yüzlerce İHA ile Saldırı: Enerji Altyapısı Hedefte Rusya'dan Ukrayna'ya Yüzlerce İHA ile Saldırı: Enerji Altyapısı Hedefte

Fanatik Yahudi Grupların Eylemleri

Binlerce fanatik Yahudi grup, İsrail bayrakları ve fanatik grupların flamalarıyla Eski Şehir'in sembolik Şam Kapısı bölgesine ulaştı. Ulaştırma Bakanı Miri Regev de yürüyüşe katıldı. "Bayrak yürüyüşü" dolayısıyla fanatik Yahudi yerleşimciler, İsrail polisi koruması altında sabah ve öğle saatlerinde iki ayrı seferde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Celile ve Necef Bölgesi Kalkınma Bakanı aşırı sağcı Yitzhak Wasserlauf ve Yahudi Gücü (Otzma Yehudit) Partisi’nden Milletvekili Yitzhak Kroizer, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyenler arasında yer aldı.

Editör: Kader GÜL