Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesine Taziyelerini İletti Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesine Taziyelerini İletti

Atabey, Isparta'nın kalbinde, 1961 yılında dünyaya gelen Tevfik Atasoy, eğitim hayatına memleketinde başlamıştır. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra, matematik alanında uzmanlaşmak üzere Isparta Eğitim Enstitüsü'ne adım atmıştır. 1980 yılında eğitimciliğe başlayan Atasoy, öğretmenlik görevini başarıyla sürdürmüş ve zamanla kariyerinde yükselmiştir.

Tevfik Atasoy Kimdir, Eğitimi Nedir?

Yıllar içindeki başarıları, onu 1994 yılında Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne taşımıştır. Ancak, eğitim camiasındaki başarısının ardından siyasi bir kariyere yönelen Atasoy, 2004-2009 ve 2014-2019 dönemlerinde Atabey Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde ise bu göreve bir kez daha seçilmiştir. Evli ve iki çocuk babası olan Atasoy, 55 yaşında Atabey'in gelişimine öncülük etmektedir.

Tevfik Atasoy Hangi Partiden?

Vatandaşlar, başkanın geçmişini ve politikalarını merak etmekte, bu konuda araştırmalar yapmaktadır. Atasoy, bu ilginin merkezinde, yerel politikada etkin bir rol oynamaya devam etmektedir.

Tevfik Atasoy Olayı: Belediye Finansal Usulsüzlüklerle Sarsılıyor

Atabey Belediyesi'nin bağlı kuruluşlarından Ertokuş Hazır Beton'da yaşanan finansal usulsüzlükler, belediyenin mali yapısını sarsmış durumda. Emekli olan muhasebe müdürü Ecir Taşkıran'ın, Belediye Mali Hizmetler Müdürü tarafından istenen, şirketin finansal işlemlerinin yasallığına dair tutanağın imzalanmaması üzerine ortaya çıkan iddialar, Belediye Başkanı Tevfik Atasoy'un da içinde olduğu büyük bir skandalı gözler önüne serdi.

Usulsüz Harcamalar ve İddialar

Sağlık ve Teknoloji Harcamaları

Atasoy'un Antalya'da bir sağlık firmasında implant ve diş tedavisi gördüğü ve bunun için şirket tarafından 96 bin lira ödendiği iddia edilmektedir. Ayrıca, 5 adet iPhone 14 Pro Max ve oyun bilgisayarları gibi teknolojik ürünlere yapılan harcamalar da şirket kayıtlarında yer almaktadır.

Hizmet Alımlarında Usulsüzlük

Tarhan Hafriyat gibi firmalardan hizmet alımı yapılmadığı halde, 800 bin ve 260 bin liralık faturaların kesildiği belirtilmektedir.

Kişisel Harcamalar

Atasoy'un şirket adına kuyumculardan altın alımı yapması ve giysi, ayakkabı gibi kişisel eşyalara ait faturaların şirket kayıtlarında bulunması dikkat çekmektedir.

Maaş ve Ödeme Usulsüzlükleri

Çift Maaş İddiası

Atasoy'un Belediyeden 40 bin lira, Ertokuş'tan ise ayrıca 90 bin lira maaş aldığı iddia edilmektedir.

Gider Makbuzlarındaki Usulsüzlükler

Belediyede sigortalı çalışan kişilere, Ertokuş üzerinden 'gider pusulası' adı altında ek ödemeler yapılırken, bu ödemelerin Atasoy tarafından geri alındığı belirtilmektedir.

Başkan Atasoy'un Hukuki Durumu

AKP'li Başkan Tevfik Atasoy, daha önce de Atabey Sulama Birliği ile ilgili zimmet suçlamasıyla yargılandığı ve 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı bilinmektedir. Atasoy, bu ceza ile ilgili olarak Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etmiştir. İtiraz süreci ve sonuçları kamuoyunda yakından takip edilmektedir.

Tevfik Atasoy ise SÖZCÜ'ye konuyla ilgili şu şekilde açıklamalarda bulunmuştur:

“İki yıldır şirketin müdürü ve yetkilisiyim. Aylık 20 milyonluk iş yapıyor, 280 müşterimiz var, Isparta’nın yüzde 70’ine bu şirket beton döküyor. Burası belediye şirketi bile olsa ticari şirkettir. Herkes yurt dışına müşterisini götürüyor. Bu müşterilere hediye verilemez mi? Şirketin müdürü olarak bir gömlek alıp giyebilirim. Arabayla inşaata giderken kaza yaptım, takma dişlerimin hepsi kırıldı. Bunları yaptırdım, kanunen hakkım olduğu halde sonradan parayı iade ettim, yatırmayabilirdim. Kaza sonrasındaki tedavi harcamasını benim mi karşılamam lazım? Dişlerim kırıldı, 8 ay dişsiz kaldım. iPhone telefonlar şirket yetkililerine verildi. Güneş gözlüğünü bilmiyorum, benim dönemimde değil.”

Editör: Kader GÜL