9 aylık titiz bir çalışma ve uluslararası polis iş birliği sonucunda İspanya'da gerçekleştirilen ARGAY Operasyonu ile Türkiye'de kırmızı bültenle aranan ve "Emre Karaca" ismiyle de bilinen uyuşturucu baronu Kerim Dağlıoğlu yakalandı.

Operasyonda, Dağlıoğlu'nun da dahil olduğu toplam 42 kişi tutuklandı. Bu kişiler İspanya, Almanya, Avusturya, Suriye, Karadağ, Romanya, Ukrayna, Arjantin ve Venezuela vatandaşları.

Esentepe Mahallesi'nde AVM Önünde Silahlı Kavga: 2 Yaralı Var! Esentepe Mahallesi'nde AVM Önünde Silahlı Kavga: 2 Yaralı Var!

Granada, Malaga ve Sevilla'da yapılan operasyonlarda 2 tondan fazla esrar, çok sayıda ateşli silah, lüks araçlar ve nakit para ele geçirildi.

Yaklaşık 400 polisin katıldığı operasyonda Fransız, İspanyol Guardia Civil ve Türk Emniyeti görev aldı. Europol'ün de destek verdiği soruşturmada, İspanyol, Fransız ve Türk narkotik polisleri zehir tacirlerine karşı omuz omuza mücadele etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Sadece yerel, bölgesel, ulusal değil; uluslararası alanda da organize suç örgütlerine, uyuşturucu kartellerine karşı mücadele etmeye kararlıyız. Bu tarihi uluslararası operasyonun önemli bir parçası olan Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum."

ARGAY Operasyonu, uluslararası uyuşturucu ticaretine karşı önemli bir darbe olarak nitelendiriliyor.

Operasyonla ilgili bazı önemli detaylar:

  • Operasyon 9 ay boyunca sürdürüldü.
  • 11 Haziran'da başlatıldı.
  • 3 İspanyol şehrinde operasyonlar düzenlendi.
  • 400'den fazla polis görev aldı.
  • 2 tondan fazla esrar ele geçirildi.
  • Çok sayıda ateşli silah, lüks araç ve nakit para ele geçirildi.
  • 42 kişi tutuklandı.

Editör: Kader GÜL