2024 yılı LGS taban puanları ve boş kontenjanlar açıklandı. Öğrenciler, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi gibi okullara yerleşmek için LGS taban puanlarını mercek altına aldı. Tercihler, boş kontenjanlara göre yapılacak. Liselerin taban puanları yıllara göre değişiklik gösterirken adaylar, yerleşebilecekleri liseleri araştırmaya başladı.

Trabzon'dan 3 LGS Şampiyonu Çıktı! Trabzon'dan 3 LGS Şampiyonu Çıktı!

LGS Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimler

Taban puanlar, en düşük puanı ifade ederken tavan puan en yüksek puanı temsil eder. LGS yüzdelik dilimleri ise öğrencinin başarı sıralamasını gösterir. Adaylar, merkezi sınavla alan 10 okulu tercih edebilecek. Merkezi yerleştirme işlemleri, adayların puan üstünlüğüne göre yapılacak ve puan eşitliği durumunda Okul Başarı Puanı dikkate alınacak. İlk tercihlerde yerleşemeyen adaylar için ek tercih takvimi duyurulacak.

LGS (Lise) Taban Puanları 2024 Açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamaya göre, bu yıl tercih işlemleri bugün başladı. Bu yıl LGS merkezî sınavına başvuran 1 milyon 038 bin 544 öğrencinin 992 bin 906'sı sınava katıldı ve katılım oranı yüzde 95,61 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu okulların kontenjanı ise 203 bin 638 öğrenci olarak belirlendi. LGS yerleştirme kılavuzu yayımlandı ve tercih süreci 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları 22 Temmuz'da açıklanacak.

2024 LGS Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimler

2024 LGS taban puanları, yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra belli olacak. Bu sebeple öğrenciler, geçtiğimiz yılların taban puanlarını dikkate alarak tercihlerini şekillendirecek. 2023 yılı LGS taban puanları e-Okul VBS üzerinden adayların erişimine açılmıştı. 2023 LGS taban puanlarına aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

LGS Tercih Kılavuzu Yayımlandı

LGS tercih kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Ortaöğretim kurumları tercih ve yerleştirme takvimi kılavuzda yer aldı. Adaylar, kılavuzu dikkate alarak tercihlerini yapacak.

Sınav Sonuçları Açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran'da yapılan merkezî sınavın sonuçları açıklandı. Öğrenciler, sınav sonuçlarını "meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek.

LGS Tercihleri e-Okul Üzerinden Yapılacak

LGS tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-Okul VBS üzerinden yapılabilecek. Bugün yayımlanan tercih kılavuzuyla birlikte öğrenciler, puanlarına göre okulları tercih edebilecek. Yerleştirme işlemleri, puan üstünlüğü ve tercih sırasına göre yapılacak.

Editör: Kader GÜL