Survivor 2024 yarışmasında yer alan Pınar Saka, izleyicilerin merak ettiği isimlerden biridir. Pınar Saka'nın hayatı ve biyografisi, onun sporcu kimliği ve yarışma geçmişiyle önem taşımaktadır. İşte, Survivor Pınar hakkında bilinmesi gerekenler!

Pınar Saka Kimdir?

Survivor Pınar Saka, 5 Kasım 1985 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Spora olan ilgisi genç yaşlarda başlayan Pınar, 1994 yılında ENKA Spor Kulübü'nde spor hayatına adım atmıştır. 9 yaşında iken 300 metre branşında ilk rekorunu kırmış ve spor kariyerine hızla yükselen bir ivmeyle devam etmiştir.Survivor 2024 Pınar Saka Spor Kariyeri Ve Aile Hayatıyla Dikkat Çeken İsim

Burak Berkay Akgül: Kapadokya'daki Çekimler Bana Dejavu Yaşatıyor Burak Berkay Akgül: Kapadokya'daki Çekimler Bana Dejavu Yaşatıyor

Spor Kariyeri

Pınar Saka, 2003 yılında hamstring kas bölgesinden sakatlanması sonucu 100 metre ve 200 metre kategorilerinden 400 metre kategorisine yönelmiştir. ABD'de Nebraska Üniversitesi'nde Uluslararası İşletme ve Yönetim okuyan Pınar, daha sonra Türkiye'de Boğaziçi Üniversitesi'nde MBA yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Spor kariyerinde birçok başarıya imza atan Pınar Saka, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi 400 metre branşında temsil eden ilk ve tek kadın atlet olmuştur.

Evlilik ve Aile Hayatı

2013 yılında sporu bıraktıktan sonra Alpay Başaran ile evlenen Pınar Saka'nın, 26 Ekim 2018'de Kaan Başaran adında bir oğlu dünyaya gelmiştir. Ancak, 2022 yılında eşi Alpay Başaran ile boşanmıştır.

Editör: Kader GÜL