Osmanlı padişahı Sultan Mehmed Reşad Han'ın torunu olan Rukiye Bala Hodo, 68 yaşında hayatını kaybetti. Hodo'nun Zincirlikuyu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

İstanbul Esenyurt'ta 10 Aracın Karıştığı Zincirleme Kaza: Çok Sayıda Yaralı İstanbul Esenyurt'ta 10 Aracın Karıştığı Zincirleme Kaza: Çok Sayıda Yaralı

Rukiye Bala Hodo, Osmanlı hanedan ailesine mensup bir isim olarak biliniyordu. Sultan Mehmed Reşad Han'ın 4. kuşak torunu olan Hodo, Ortaköy'deki Emin Vafi Korusu'nda yaşamını sürdürüyordu ve dün yaşamını yitirdi.

Cenaze namazı için Zincirlikuyu Camii'nde toplanan sevenleri ve ailesi, Hodo'ya son görevlerini yerine getirdi. Törene, Hodo'nun akrabaları, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Osmanlı hanedan ailesinin birçok üyesi de cenaze törenine iştirak etti. Hodo'nun ablası Naime Banu Hodo, kardeşi Nazım Hüsnü Hodo'nun yanı sıra Sultan Abdülmecid Han'ın torunu Naciye Sultan ve Enver Paşa'nın torunu Arzu Enver Eroğan ve eşi Ömer Eroğan da cenaze töreninde yer aldı.

68 yaşındaki Rukiye Bala Hodo, Osmanlı hanedan ailesine mensup olmasının yanı sıra Sokullu Mehmed Paşa'nın soyundan geliyordu. Hodo'nun yaşamı boyunca sanata büyük ilgi gösterdiği ve toplumuna yardım etmekle meşgul olduğu biliniyordu.

Cenaze töreninde konuşan ablası Naime Banu Hodo, Rukiye Bala Hodo'nun beyin tümörü ile mücadele ettiğini ve uzun süredir rahatsız olduğunu belirtti. Naime Banu Hodo, "Kardeşim çok sanatkar bir insandı. İyi bir hayat yaşadı. Ocak ayında 69 yaşında olacaktı. Maalesef şimdi yok" dedi.

Hodo'nun kuzeni Arzu Enver Eroğan da cenaze töreninde söz alarak Hodo'yu sevgi ve saygıyla anlattı. Eroğan, "Kuzenimiz Bala'nın cenazesindeyiz. Kendisi ailemiz tarafından çok sevilen, beğenilen, prensesimiz olarak düşündüğümüz bir kişilikti. Kendisini çok erken kaybetmiş bulunuyoruz. Ağır bir rahatsızlığı vardı. Çok sıkıntılı bir dönemden geçti. Hayatı her zaman insanlara, dostlarına yardımcı olmakla, sanata kol germekle geçti. Herkesin çok sevdiği, çok saygı duyduğu bir kişilikti. Eksikliğini çok hissedeceğiz" şeklinde konuştu.

Rukiye Bala Hodo'nun vefatı, Osmanlı hanedan ailesinin bir üyesinin kaybının yanı sıra Türkiye'nin tarihî mirasına da bir anı daha ekledi.

Editör: Seniha BESLER