Batıkent ve Payamlı mahallelerinde tespit edilen kuduzlu köpekler, bölgede ciddi bir sağlık riski oluşturuyor. Bu durum üzerine Şanlıurfa Valiliği harekete geçerek, söz konusu mahallelerde karantina uygulaması başlattı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Şanlıurfa Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz hayvanların akıbetini merak eden tüm hayvanseverlerin ziyaretine açıktır" denildi. Bu merkez, bölgedeki sokak hayvanlarının toplanmasına ve tedavi edilmesine yardımcı oluyor.

Batıkent Mahallesi'nde Kuduz Alarmı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Batıkent Mahallesi'nde yaşanan kuduz vakasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir sahipsiz köpeğin ısırdığı kişinin ihbarı üzerine başlayan süreçte, köpeğin kuduz testinin pozitif çıktığı belirlendi. Bu gelişme üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinesinde karantina bölgesi ilan edildi. Karantina bölgesinde veteriner eşliğinde toplanan sokak hayvanları rehabilitasyon merkezlerine götürülerek özel alanlara alındı. Karantina sürelerinin tamamlanmasıyla kısırlaştırma ve rehabilitasyon süreçleri başlatılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Birlik Çağrısı: "İç Cephemizi Korumazsak Hepimiz Kaybederiz!" Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Birlik Çağrısı: "İç Cephemizi Korumazsak Hepimiz Kaybederiz!"

Batıkent Mahallesi'nde 4 Haziran’da sokakta yürüyen Mustafa Şahin'e sahipsiz köpek saldırmış, kol ve bacağından ısırılan Şahin, Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde tedavi görmüştü.

Kırsal Payamlı Mahallesi'nde Tedbirler Artırıldı Kırsal Payamlı Mahallesi'nde 30 Mayıs'ta Ufuk Kılıç'a (16) saldıran bir sahipsiz köpekten alınan numunelerde kuduz tespit edildi. Bunun üzerine mahallede tedbirler artırıldı ve "Dikkat, kuduz risk bölgesi" uyarıları yapıldı.

Valilikten Kuduz Vakalarıyla İlgili Açıklama Şanlıurfa Valiliği, şehir merkezindeki kuduz vakalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Vali Hasan Şıldak, kuduz vakalarının şehir merkezinde görülmesinin büyük risk oluşturduğunu belirterek, ilgili kamu kurumlarına ve belediyelere sokak hayvanlarının aşılanması konusunda seferberlik çağrısında bulundu.

Sonuç olarak, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki kuduz vakalarıyla ilgili alınan önlemler ve yapılan açıklamalar, bölge halkını ve hayvanseverleri bilgilendirmeye yönelik olmalıdır. Sokak hayvanlarının kontrol altına alınması ve aşılanması konusunda yapılan çalışmalar önemlidir. Vatandaşların da bu süreçte duyarlı olmaları ve yetkililere destek vermeleri gerekmektedir.

Editör: Kader GÜL