Real Madrid ve Napoli, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda büyük bir etki yarattı. Real Madrid, İngiliz devi Liverpool ile karşı karşıya geldi ve 2-0 geriye düşmelerine rağmen etkileyici bir 5-2 galibiyet elde etti. Öte yandan Napoli, Eintracht Frankfurt'u rahat bir şekilde mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi'ndeki Liverpool-Real Madrid ve Eintracht Frankfurt-Napoli maçları öncesinde deprem kurbanları için saygı duruşu yapıldı.

Liverpool ile Real Madrid arasındaki maç, Anfield Road'da gol düellosu ve kaleci hatalarıyla dolu bir mücadeleye sahne oldu. Salah'ın 4. dakikada ceza sahasına güzel bir pas attığı Nunez'in şık golüyle perde açıldı.

Real Madrid, yediği ilk golün ardından toparlanmaya çalıştı. Liverpool baskılı oyununu sürdürürken hücumlarına devam etti. Real Madrid savunması riskli bir geri pas yaparak Courtois'a gönderdi. Kontrolü iyi olan Courtois, uzun süre bekledikten sonra birden ayağı kaydı. Salah, Courtois'nın müdahalesine rağmen topu filelere göndererek 14. dakikada golü attı.

Liverpool'un Real Madrid'e karşı oynadığı 2018 Şampiyonlar Ligi finalinde Karius'un yediği hatalı gollerle mağlubiyetin baş sorumlusu olduğu hatırlatıldı.

Real Madrid, bu golden sadece 7 dakika sonra Vinicius Jr.'ın şık bir vuruşuyla skoru 2-1'e getirdi. İlk yarıda kaleye isabet eden 3 şutun tamamı golle sonuçlandı.

Yüksek tempolu geçen maçta Real Madrid, 2-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıya hızlı bir başlangıç yaptı. Modric'in kullandığı serbest vuruşa Eder Militao'nun şık dokunuşuyla 47. dakikada golü buldular.

Fenerbahçe'den Fatih Karagümrük'e 5. Transfer: Arda İbrahim Akgün Kiralandı Fenerbahçe'den Fatih Karagümrük'e 5. Transfer: Arda İbrahim Akgün Kiralandı

Real Madrid'i rahatlatan gol ise 54. dakikada Benzema'dan geldi. Top Liverpool savunmasına da çarparak kaleci Alisson'u yanılttı ve ağlara gitti. Bu golle birlikte Benzema, son 4 sezonu gol atmadan geçirmeden Şampiyonlar Ligi son 16 turunu geçmeyi başardı. Ayrıca Benzema, 67. dakikada kendi ikinci golünü kaydederek takımının 5. golünü attı. Liverpool, 57 yıl sonra ilk kez bir Avrupa maçında 5 gol yedi.

Liverpool menajeri Jürgen Klopp'un geçtiğimiz yıl yaptığı "Gelecek yıl final nerede? İstanbul'da! Liverpool taraftarlarına sesleniyorum. Otel rezervasyonlarınızı şimdiden yaptırın. Orada olacağız!" şeklindeki sözleri bu yenilge sonrasında akıllara geldi. Klopp, maç sonrasında ise "Yediğimiz üçüncü gol öncesinde faul yoktu. Maçın dönüm noktası orasıydı." şeklinde tepkisini dile getirdi. Bu sezonun Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran 2023'te İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Liverpool efsanesi Steven Gerrard, maçın ardından "Anfield'da Luka Modric ve Karim Benzema'nın ne kadar büyük olduklarına şahit olduk." şeklinde övgülerde bulundu. Jamie Carragher ise maç sonrasında "Kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Liverpool'u bu duruma düşüren bir takımı Anfield'da görmemiştim. Utanıyorum!" ifadelerini kullandı.

Benzema ise "Maçın 15. dakikasından sonra sahada gördüğünüz takım Real Madrid'dir. Öncesindeki takımdan farklıydık. Futbol her zaman zor bir oyun olmuştur. Vinicius maçı tamamen değiştiren adam oldu!" dedi.

Kvaratskhelia'nın kaçırdığı penaltı dışında Napoli'nin gollerini Victor Oshimen ve Giovanni Di Lorenzo attı. Bu sonuçla Napoli, evinde oynayacağı maç öncesi tur kapısını aralamış oldu.

Napoli'de Kim Min Jae 90 dakika sahada kalırken, Eljif Elmas ise 80. dakikada oyuna dahil oldu.

İtalya Serie A'da lider durumda bulunan Napoli, Inter'in 15 puan önünde yer alıyor ve son 3 lig maçında gol yememişti. Napoli, aynı zamanda son 4 deplasman maçında da kalesini gole kapattı. Şampiyonlar Ligi'nde de gol yemeden galip gelmeyi başardı.

Editör: Kader GÜL