CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hükümetin asgari ücret ve emekli maaşı politikalarını eleştirerek vergide adaleti sağlamak yerine "Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenlemelerin" hazırlığında olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesine Taziyelerini İletti Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesine Taziyelerini İletti

Hükümetin Politikalarına Tepki: Asgari Ücret ve Emekli Maaşları

Normalleşme sürecinde asıl önemsedikleri meseleyi siyasetin gündeminde halkın sorunlarının yer alması olarak belirten Özel, hükümetin vergide adaleti sağlamak yerine zenginleri daha da zengin, yoksulları daha da yoksul yapacak düzenlemeler üzerinde çalıştığını ifade etti.

Siyasi ve Ekonomik Tercihlerin Yansımaları

Özel, Kurban Bayramı mesajında vatandaşların uzun süredir ekonomik zorluklar yaşadığını belirterek, hükümetin siyasi ve ekonomik tercihleriyle ilgili eleştirilerini sürdürdü. Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde halkın onayını alamayan Cumhurbaşkanlığı kabinesinin vergide adaleti sağlayacağına, asgari ücreti artıracağına ve en düşük emekli maaşını yükselteceğine dair vaatlerini yerine getirmediğini vurguladı.

Ekonomik Krizden Etkilenen Kesimlerin Durumu

Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerle bir araya gelerek sorunları dinlediklerini ve çözüm önerileri sunduklarını ifade etti. Gebze'de emekçilerle, asgari ücretlilerle bir araya geleceklerini bildiren Özel, vatandaşların daha iyi koşullarda yaşamaları için çaba harcayacaklarını ve sosyal belediyecilik uygulamalarını genişleteceklerini belirtti.

Normalleşme Sürecinde Önemli Meseleler

Özgür Özel, Türkiye'nin normalleşmesinin siyasetin rotasının yeniden millete çevrilmesini gerektirdiğini belirterek, siyasetin gündeminin sadece halkın gündemi etrafında şekillenmesi gerektiğini vurguladı. Normalleşme sürecinde önemsedikleri asıl meseleyi, siyasetin halkın sorunları etrafında şekillenmesi olarak tanımlayan Özel, İslam coğrafyasında yaşanan sorunlara da dikkat çekerek, dünyanın bu sorunlar karşısında sessiz kalmamasını temenni etti.

Editör: Kader GÜL