1. Haberler
  2. Güncel Haberler
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli’ye Destek: “Taviz Vermeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli’ye Destek: “Taviz Vermeyeceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biz CHP’ye iade-i ziyaret yapmak suretiyle siyasete bir yumuşama, bir kibarlık getirelim dedik. Ama bu kibarlıktan anlamayanlar İstanbul’da basın toplantısı yaptılar ve orada belli ki birilerinin etkisi altında kaldılar” dedi.

İspanya-İtalya Ziyareti Sonrası Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya-İtalya ziyareti sonrası dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, “Sayın Devlet Bey’in yapmış olduğu açıklama bir devlet adamı yaklaşımıyla, sakin, herhangi bir tartışmaya fırsat vermeden yapılmıştır. Konuyu bu şekilde kapatmış olması, bence gayet isabetlidir” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı’nın Tavrı

Erdoğan, “Cumhur İttifakı olarak duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Parti sözcümüz Ömer Çelik Bey zaten gereken açıklamaları detaylıca yaptı. Bu açıklamalarda da dikkat ederseniz tahrik ve dalaşma yoktur. Sadece net bir duruş vardır” dedi. CHP’den yapılan açıklamalara da değinen Erdoğan, “Biz iade-i ziyareti yapmak suretiyle siyasete bir yumuşama, bir kibarlık getirelim dedik. Ama bu kibarlıktan anlamayanlar İstanbul’da basın toplantısı yaptılar ve orada belli ki birilerinin etkisi altında kaldılar” dedi.

Siyasette Yeni Başlangıç Çabaları

Erdoğan, CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdürerek, “Bizim iade-i ziyaretimizi demek ki hazmedemediler. Eğer bu iade-i ziyaretimizi CHP’nin başındaki arkadaş hazmedebilseydi, bu tür bir açıklamayı yapmaya gerek duymazdı” dedi. Cumhurbaşkanı olarak buna cevap vermeyi yanlış bulduğunu belirten Erdoğan, “Biz Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu, aynı dayanışmamızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Avrupa’daki Gelişmeler

Erdoğan, Avrupa Parlamentosu seçimleri hakkında da değerlendirmelerde bulundu. “Avrupa Parlamentosu seçimleri, ırkçı ve faşist yapılarla ilgili bizim kaygılarımızı haklı çıkardı. Avrupa’daki Müslümanları ve göçmenleri maalesef daha zor günler bekliyor” dedi. Medeniyetler İttifakı girişimini hayata geçiren iki ülke olarak, İslam ve yabancı düşmanı akımlara dair ortak endişelerimizi dile getirdiklerini belirtti.

ABD ve Filistin Sorunu

Erdoğan, ABD’nin Filistin üç aşamalı ateşkes planı hakkında da konuştu. “Kabataslak baktığımız zaman bu açıklamadan memnuniyet duyuyoruz. Ama bu BMGK’nın beş daimi üyesini Filistin’in yanına çekmeye yetmiyor” dedi. İsrail’in artan şımarıklığından rahatsız olduklarını belirten Erdoğan, “Bu rahatsızlığı Amerikan yönetimi açık açık dile getirmese de Amerikan üniversitelerinden, sokaklarından, öğrencilerinden, rektörlerden yükselen sesler, burada artık belli bir dönüşümün başladığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Rojava Seçimleri ve Terörle Mücadele

Erdoğan, Rojava seçimleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. “Ortada seçim falan yok, öncelikle bunu belirtelim. Ortada terör örgütünü meşrulaştırma ve bölgede bir teröristan kurmak için tertiplenmiş bir oyun var” dedi. Suriye yönetiminin bu noktada rahat adım atma veya hareket etme müsaadesi vermeyeceğini belirten Erdoğan, “Burnumuzun dibinde bir teröristan kurdurmayız” dedi.

Eurofighter ve Savunma Sanayi

Erdoğan, Eurofighter savaş uçağı temini hakkında da bilgi verdi. “İspanya’nın biliyorsunuz eğitim uçakları önemli. Bu eğitim uçaklarından bize verebilme şansları veya kabiliyetleri var” dedi. Almanya’nın bu konuda yardımcı olma durumunu değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, “Ama hepsinden öte bizim için şu anda Eurofighter önemli” dedi.

Avrupa’da Yükselen Irkçılık

Erdoğan, Avrupa’da yükselen ırkçılığın bir tehlike olduğunu muhataplarına anlattıklarını belirtti. “Sokaklarını, meydanlarını insanların kutsallarına hakarete, yabancı karşıtlığına açan ülkeler, şimdi görmezden geldikleri gerçekle yüzleşti. Avrupa’nın ‘zararın neresinden dönsek kardır’ anlayışıyla hareket etmesi ve gerçekçi tedbirleri hayata geçirmesi elzemdir” dedi.

Yeni Anayasa ve Siyasi Borç

Erdoğan, yeni anayasa hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. “Türkiye bu yeni dönemde yeni anayasayı gündemine almak suretiyle bir adım atabilir. Bizim bu ziyaretleri yapmamızın altında yatan gerçek de ‘her ne kadar ters görünse de CHP ile de böyle bir anayasa yapma başlığı altında buluşabilir miyiz?’ arayışıydı” dedi. Türkiye’nin artık darbe anayasası ayıbından kurtulması gerektiğini belirten Erdoğan, “Milletin ihtiyaçlarına tam hizmet eden ideal anayasa bu millete siyasetin borcudur” dedi.

Enflasyon Hedefi ve Ekonomik Durum

Erdoğan, enflasyon hedefi hakkında da bilgi verdi. “Yılın son çeyreğinde inşallah bunlar tam manasıyla görünecek. Şu anda işi sıkı tutuyoruz. Ama bütün mesele yine geliyor, faiz olayına dayanıyor” dedi. Ekonomide dengelenmeye yönelik politikaların meyvelerini verdiğini belirten Erdoğan, “Cari işlemler açığı önemli ölçüde azaldı. Mayıs itibarıyla yıllık ihracatımız 260 milyar doları aştı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli’ye Destek: “Taviz Vermeyeceğiz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!