Kaynarca, programda milliyetçilik ile ilgili görüşlerini dile getirerek, "Ben şehir milliyetçiliğini sevmem. Ülke milliyetçiliğini severim. Ben Türkiyeliyim. Türkiye milliyetçisiyim." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, kısa sürede Twitter'da yankı uyandırdı ve "Oktay Kaynarca" ismi trendlere girdi. Kimi kullanıcılar Kaynarca'nın sözlerine destek verirken, kimileri ise eleştirilerde bulundu.

Melis Sezen, Amsterdam'da Türkiye'yi Gururla Temsil Etti! Melis Sezen Kimdir? Melis Sezen, Amsterdam'da Türkiye'yi Gururla Temsil Etti! Melis Sezen Kimdir?

Kaynarca'nın milliyetçilik yorumu, geçmişte canlandırdığı roller ve siyasi görüşleri ile de ilişkilendirildi. Özellikle Kurtlar Vadisi dizisindeki mafya lideri Süleyman Çakır karakteri ile özdeşleşen Kaynarca'nın bu açıklaması, bazı kesimler tarafından "milliyetçilik algısını sömürme" olarak yorumlandı.

Oktay Kaynarca'nın "Türkiye milliyetçisi" sözleri, milliyetçilik ve kimlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Sosyal medyada bu konu hakkında hararetli tartışmalar yaşanırken, Kaynarca'nın açıklamalarının arkasındaki gerçek niyet merak konusu olmaya devam ediyor.

Editör: Kader GÜL