Adaylar, tercihlerinde boş kontenjanları dikkate alacak. Liselerin taban puanları her yıl farklılık gösterirken, adaylar yerleşebilecekleri liseleri araştırmaya başladı. LGS tercihleri bugün başladı ve 17 Temmuz'a kadar sürecek. Öğrenciler, "LGS boş kontenjanlar açıklandı mı" sorusunun yanıtını arıyor. Tercihler e-Okul VBS üzerinden yapılacak. Bu yıl, Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezi sınav puanıyla öğrenci yerleştirilecek.

LGS Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimler

Lise taban puanları ve yüzdelik dilimler, tercih dönemi öncesinde gündeme oturdu. Adaylar, LGS taban puanlarına göre tercihler yapacak. Taban puan, en düşük puanı ifade ederken tavan puan en yüksek puanı belirtiyor. Yüzdelik dilimler, öğrencinin başarı sıralamasını gösteriyor. Adaylar, merkezi sınavla alan 10 okulu tercih edebilecek. Merkezi yerleştirme işlemleri, adayların puan üstünlüğüne göre yapılacak. Puan eşitliği durumunda, Okul Başarı Puanı sıralaması dikkate alınacak. İlk tercihlerde yerleşemeyen adaylar için ek tercih takvimi duyurulacak.

MEB E-Kayıt Sonuçları Açıklandı! Çocuğunuz Hangi Okula Yerleşti? MEB E-Kayıt Sonuçları Açıklandı! Çocuğunuz Hangi Okula Yerleşti?

2024 LGS Taban Puanları Açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, tercih işlemleri bugün başladı. Bu yıl LGS merkezi sınavına başvuran 1 milyon 038 bin 544 öğrencinin 992 bin 906'sı sınava katıldı. Katılım oranı yüzde 95,61 olarak gerçekleşti. LGS yerleştirme kılavuzuna göre, Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu okulların kontenjanı 203 bin 638 öğrenci olarak belirlendi. Ortaöğretim kurumları tercih süreci de bugün başladı ve 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

LGS Taban Puanları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 LGS taban puanları, yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra belli olacak. Bu nedenle, öğrenciler geçmiş yılların taban puanlarını dikkate alarak tercih yapacak. 2023 yılında LGS taban puanları, e-Okul VBS üzerinden adayların erişimine açılmıştı. 2023 LGS taban puanlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

LGS Tercih Kılavuzu Yayımlandı

LGS tercih kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Ortaöğretim kurumları tercih ve yerleştirme takvimi kılavuzda yer aldı. Adaylar, kılavuzu dikkate alarak tercih yapacak.

Sınav Sonuçları Açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Öğrenciler, sınav sonuçlarını "meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek.

LGS Tercihleri e-Okul Üzerinden Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınacak LGS tercih işlemleri, e-Okul VBS üzerinden yapılabilecek. Bugün yayınlanacak tercih kılavuzuyla birlikte öğrenciler için işlemler başlayacak. Tercih takvimi doğrultusunda hareket edecek öğrenciler, puanlarına göre okulları tercih edebilecek. Yerleştirme işlemleri, puan üstünlüğü ve tercih sırasına göre yapılacak.

Editör: Kader GÜL