Bu olay, dizinin yapımcısı Gold Film ve yayıncı kuruluş FOX TV tarafından RTÜK'e karşı başlatılan hukuki süreci beraberinde getirdi.

Ceza Detayları Ortaya Çıktı

RTÜK'ün Kızıl Goncalar dizisine verdiği idari para cezasının miktarı tam 9 milyon TL olarak açıklandı. Bu ceza, RTÜK'ün belirlediği "Milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" ilkesinin ihlali nedeniyle uygulandı. Dizi, yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren sürekli olarak hedef alınmış ve RTÜK tarafından soruşturma başlatılmıştı.

FOX TV ve Gold Film Karşı Dava Açtı

Cezaya itiraz eden FOX TV ve Gold Film, karşı dava açarak hukuki süreci başlattı. Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, cezanın gerekçesi FOX'un sahibi olan Huzur Radyo TV Anonim Şirketi'ne iletildi. Hukuki sürecin iki ayağıyla ilerleyen dava, Kızıl Goncalar'ın yapımcısı ve yayıncısı arasındaki güçlü bir tepkiyi simgeliyor.

Bestemsu Özdemir "İnci Taneleri" İçin Sarışın İmajıyla Göz Kamaştırdı Bestemsu Özdemir "İnci Taneleri" İçin Sarışın İmajıyla Göz Kamaştırdı

Yasal Yollarla Hukuki Mücadele

RTÜK'ün "Milli ve manevi değerlere aykırılık" gerekçesiyle verdiği ceza, hem FOX TV hem de Gold Film tarafından yasal yollara taşındı. Önümüzdeki pazartesi gününe kadar alınacak olan "yürütmenin durdurulması" kararı belirleyici olacak. Eğer bu karar alınmazsa, Kızıl Goncalar'ın 8 Ocak'taki 3. Bölümü ekrana gelmeyecek.

Editör: Kader GÜL